Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Itáliai rántott hús

Itáliai rántott hús
Itáliai rántott hús
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (35)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Buddy Valastro, New Jersey-ben élő cukrászmester ezt főzte a "nagy olasz családjának". Ha nekik jó, nekünk is nagyszerű lesz ebédre.

hozzávalók / 3 adag

A húshoz

A fűszeres zsemlemorzsához

A panírozáshoz

A körethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet 6 szeletre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk, sózzuk.
  2. A panírhoz valókat késes robotgépben összeaprítjuk.
  3. A tojást felverjük, sózzuk, belereszelünk 3 ek parmezán sajtot. A húst bepanírozzuk.
  4. Vagy sütőben sütjük úgy, hogy 1-1 ek vajat elosztunk ketté, az egyik részét a hús alá, másikat a tetejére tesszük. Fél óra alatt 170 fokon megsütjük mindkét oldalát. Süthetjük a húst olajban is.
  5. 1 vöröshagymát apróra vágunk, megdinsztelünk 2 ek olajon, hozzáreszelve a fokhagymát is.
  6. Ha aranysárga, ráöntjük a paradicsomkonzervet, amit szétnyomkodunk, de maradjon darabos. Sózzuk, borsozzuk, cukrot adunk hozzá és a zöldfűszereket. Főzzük, amíg besűrűsödik (kb. 1/4 óra).
  7. A tésztát sós vízben al dente főzzük, majd a szószba átszedjük.
  8. A szószos tésztával tálaljuk a rántott húst.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 36x26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 67 203
elküldve: 35
receptkönyvben: 948
elkészítve: 40/68
Facebookon megjelent: 1

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

rántott hús paradicsomos tésztával, fűszeres sütőben sült rántott hús

Hozzászólások (35)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

agi6767
agi6767 Sun, 2014-07-20 13:02

Isteni finom lett a recept által elkészített ebéd! Az egész család imádta!!! Köszönet érte!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2014-07-20 16:23

Akkor egyforma az ízlésünk. Nagyon szeretem Buddy Valastro receptjeit, bár tagadhatatlanul kalóriadúsak. Köszönöm a visszajelzést.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2014-07-12 09:01

Nem véletlenül néznek ki úgy az olaszok, ahogy. Tekintélyesek. Néha lehetünk kicsit mi is azok.:)

Picantéria
Picantéria / Picantéria Sun, 2013-09-22 08:12

Nagyon köszönöm a receptet. Tényleg nagyon finom lett a husi 'bundája' és omlós maradt benne maga a husi is. Legközelebb egy picit jobban besózom, mert azt még igényelte volna, de így is sikert aratott. A köret nálunk szintén az oldalról származó ízletes rizottó volt. Szeretjük az olasz konyhát :)))

Ivancsó Ági
Ivancsó Ági Fri, 2013-05-10 14:00

Köszönöm a segítséget, Évike!Végül csak rájöttem a titokra többszöri elolvasás után!Nagyon finom lett a husi maradok ennél a panírnál.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2013-05-12 16:39

Ugye csak tudnak valamit ezek az olaszok. Mondjuk meg is látszik rajtuk, amit esznek, de boldogok. Örülök, hogy tetszett a recept. Üdv: Évi néni

Ivancsó Ági
Ivancsó Ági Sun, 2013-05-05 12:10

Valamit nem értek amit a robotgépbe összekeverek panírt azt a húsra teszem és úgy a lisztbe?

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2013-05-05 18:31

Nem. Amit összekeversz a robotgépben, az a zsemlemorzsa. Tehát liszt, tojás és a fűszeres zsemlemorzsa. Érdemes kipróbálni, finom. Üdv: Évi néni

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2013-03-14 16:18

Minden rántott hús az, mégis szeretjük. Az olaszok el is vannak hízva, viszont nagyon jókat főznek. Én azért megkockáztatom, hogy olykor ilyet is egyek. Üdv: Évi néni

szépróza
szépróza / szépróza Thu, 2013-03-14 14:49

rendkívül jól hangzik, csak hiányzik a liszt mennyisége. anélkül nem állnék neki. de azzal... :-P

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2013-03-14 16:16

Nem mértem, de úgy saccolom, hogy 2 evőkanálnyinál nem használtam el többet ehhez a húsmennyiséghez. Belemártom, és lerázok róla minden felesleget. Üdv: Évi néni

Bató Edit
Bató Edit Thu, 2013-03-14 11:15

Kedves Évi néni!
Ez isteni lehet (bár jó kis kalóriabomba) :))) és a fotód is gyönyörű. A spagettit még önmagában is szívesen megenném.
Egyszóval nagyon tetszik!
Üdv.Edit

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2013-03-14 16:22

Kedves Edit!
Nagyon köszönöm. Mi nagyon meg voltunk elégedve vele, úgyhogy egy kis torna után bátran beajánlom bárkinek. Üdv: Évi néni

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2013-03-16 19:51

Évi néni!

Ilyen finomságot nem lehet kihagyni!!!! :) :) :)

Majd aki , ahogy tudja,és akarja, leugrálja magáról a felesleget... :)

Szép hétvégét, remélem, a hó hamar elolvad, már nem vártam...tavaszt viszont igen, ezerrel,....:-D

Éva-Anyóca

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2013-03-16 20:41

Várjuk a finom meleg napocskát és készüljünk a következő bevetésre a konyhába. Nekem a következő kihívás holnap a Szent Patrik nap. Ír kaja mindenből. Szép hétvégét! Üdv: Évi néni

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2013-03-17 11:08

Kedves Évi néni!

Ír konyha? :)

És meg fogsz lepni minket valami finomsággal, ami ír konyhai csoda?
Részemről várom, érdekes és finom, laktató ételek lehetnek. :)
Szép vasárnapot kívánok!

Éva-Anyóca

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2013-03-17 12:34

Hát szó, mi szó elég emberes étkek. A blogomon már ma olvasható lesz, de természetesen ide is csepegtetek belőle. Sajnos aztán egy hétre kivonnak a forgalomból, de aztán újult erővel hozom az új recepteket. Jó böngészést. Üdv: Évi néni

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-03-18 11:59

Évi néni!

Köszönöm szépen, böngészgetni fogok!! :-D

Mielőbbi visszatérést és újult erőt kívánok!
Éva-Anyóca

Tuvia13
Tuvia / Tuvia13 Wed, 2013-03-13 21:51

Ritkán készítek rántott húst. De most csorog a nyálam. Nagyon szép lett ez a kép! Meg a recept is nyammm. Bármennyire is hizlalónak tűnik ;)))

1256
csirkemell filé 50 dkg
0 ízlés szerint
vaj 6 ek
zsemlemorzsa 10 dkg
parmezán sajt 10 dkg
bors 1 kk
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 1 ek
kakukkfű 1 tk
oregánó 1 tk
bazsalikom 1 tk
finomliszt 10 dkg
tojás 2 db
parmezán sajt 5 dkg
1 csipet
spagetti tészta 20 dkg
konzerv paradicsom 40 dkg
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 2 gerezd
bazsalikom 1 tk
oregánó 1 tk
kakukkfű 1 tk
1 kk
bors 1 kk
cukor 1 ek