Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Izgalmas meleg saláta

Izgalmas meleg saláta
Izgalmas meleg saláta
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor a nagy hőségben meleget ennék, és mégsem akarok órákat tölteni a konyhában, akkor mindig összedobok egy meleg salit. Ez olyan jól sikerült, hogy muszáj megosztanom veletek is!

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hűtőben volt pár maradék párolt brokkoli és karfiol, olívaolajon citrommal, chilivel sült garnéla, továbbá maradék zöldségek és egy fél avokádó. Ezeket vettem elő. Ennek hiányában először pároljuk meg a brokkolit és karfiolt, picit sózzuk és borsozzuk. A garnélát dobjuk egy kis olívaolajra, pár perc alatt egy kis só és chili társaságában süssük meg (adjuk hozzá egy csepp vizet is), majd a végén locsoljuk meg lime-mal. Az édesburgonyát pucoljuk meg, vágjuk kockákra, és egy teflon serpenyőben olívaolajon, pár kanál vízzel süssük meg, sózzuk. Az édesburgonya hamar megpuhul, fedjük le egy kicsit, a végén, amikor elpárolgott a víz, akkor pirítsunk rajta, hogy ropogós kérget kapjon. Amint ezekkel megvagyunk, tegyük félre.
  2. Reszeljünk le egy kis sárgarépát, lila- és/vagy fehér káposztát, tépkedjünk össze pár salátalevelet. Egy teflon edényben hevítsünk egy kis olívaolajat, dobjuk rá a meghámozott, felkockázott paradicsomot, majd a többi zöldséget is. Tegyük hozzá a brokkolit és karfiolt is. Egy kis só, bors társaságában pároljuk össze az egészet, csak pár perc alatt. Tegyünk hozzá egy kis chilit és olasz fűszerkeveréket, majd a legvégén szójaszószt. Óvatosan bánjuk a sóval, mert a szójaszósz is sós. A szójaszósszal pirítsuk össze az egészet, és ezt is tegyük félre. Amíg egy picit hűlnek az összetevők, addig egy doboz kefirt keverjünk ki sóval és olasz fűszerkeverékkel. Az avokádót kockázzuk, locsoljuk meg citromlével bőven, sózzuk, borsozzuk. Ezzel kész is vagyunk, jöhet a saláta összeállítása.
  3. A zöldségkeveréket, édesburgonyát és az avokádót óvatosan keverjük össze, tegyük felülre a garnélákat, és locsoljuk meg egy kis kefirrel. Sajttal (feta), magvakkal, bármivel gazdagíthatjuk. Készen is van a csoda!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 495
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

PeZsuRi

Mióta szakács: 2014.06.24.
136 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
adag: 1 főre
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
konyha: olasz
kalória: magas
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

vegyes saláta melegen

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

609
olívaolaj 3 ek
paradicsom 1 közepes db
sárgarépa 20 g
káposzta 30 g
fejessaláta 40 g
brokkoli 100 g
karfiol 100 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
chiliszósz 1 teáskanál
olasz fűszerkeverék 0 ízlés szerint
szójaszósz 10 g
garnéla 50 g
avokádó 0.5 közepes db
édesburgonya 1 db
kefir 1 dl
citromlé 0.5 citromból nyert