Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ízletes fokhagymakrémleves sajtos pirítóssal

Ízletes fokhagymakrémleves sajtos pirítóssal
Ízletes fokhagymakrémleves sajtos pirítóssal
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fájt a torkom, és valami fokhagymásat szerettem volna enni, de a fokhagymás pirítós már túl unalmasnak bizonyult, ezért keresgéltem, és eszembe jutott, mi lenne ha levest készítenék fokhagymából ! Bejött:):):) Azóta nem fáj a torkom, bevallom nagyon jól esett ez a leves, ezért is mertem megosztani veletek.

hozzávalók / 9 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Forró olajon az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadunk egy kis sót meg fokhagymakrémet, úgy pár nyomást egyelőre.
  2. Majd az apróra vágott pulykamellet vagy csirkemellet is hozzáadjuk, és addig pároljuk, amíg a hús fehér nem lesz, és levet nem enged, ezután befűszerezzük ízlés szerint (só, fehérbors, ételízesítő, petrezselyem), és felengedjük megfelelő mennyiségű vízzel, mivel én több napra készítettem én kb. 2 litert használtam.
  3. Ezután beletörjük fokhagymagerezdeket fokhagymatörővel, és addig főzzük, amíg a hús puha nem lesz.
  4. Tejfölt a liszttel csomómentesre keverjük, adunk hozzá egy kis hideg vizet, így is jól elkeverjük, majd a forró leves levéből merünk vagy 4 merőkanállal a habarásunkra.
  5. Mikor már szinte teljesen kész a leves (hús puha, íze is olyan, amit elképzeltünk, úgy értem fűszerezés rendben), folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a tejfölös habarást. Megvárjuk, míg újra felforr, és forrás után elzárjuk a tűzhelyt.
  6. Toast kenyereket pirítunk, sajttal megszórjuk, és betesszük a sütőbe vagy kis grillezőbe, amíg rá nem olvad a sajt. Tálaláskor a forró levesbe szórhatunk reszelt sajtot is, és pirított kenyér kockákat is tehetünk bele, ki hogy szereti, de lehet szimplán a sajtos pirítóssal fogyasztani. Ez utóbbi jobban bejött. Nagyon laktató leves és nagyon ízletes.
    Jó étvágyat kívánunk hozzá !
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 49 134
elküldve: 10
receptkönyvben: 220
elkészítve: 10/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Doggy da Chef

Mióta szakács: 2013.07.31.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

egyszerű ízletes fokhagymakrémleves sajtos pirítóssal, fokhagymakrémleves pulykahússal, fűszeres fokhagymakrémleves pulykával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csiga27
Csiga27 Tue, 2013-10-15 17:35

Nagyon finom volt, elégedettek voltunk vele mindannyian! :) Köszönöm a receptet, többször is el fogom készíteni! :)

447
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 3 fej
fokhagymakrém 2 ek
napraforgó olaj 1 dl
pulykamell 30 dkg
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
víz 2 l
tejföl 3 dl
finomliszt 3 púpozott ek
sajt 40 dkg
toast kenyér 5 szelet
petrezselyem 0 ízlés szerint