Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ízletes husis tészta

Ízletes husis tészta
Ízletes husis tészta
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami édeskés, kínais tésztát ettem volna, mert már untam a tejszínes, meg paradicsomos tésztákat, de nem volt kedvem bíbelődni nehezebb dologgal. És egyébként sem volt itthon sok minden. :)

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet felkockázzuk, majd tálba tesszük. Kicsit sózzuk, borsozzuk, öntünk rá fél dl olajat. Belekevejük a paprikakrémet, a szójaszószt. Elkeverjük, majd meghintjük a pirospaprikával.
  2. Közben megfőzzük a tésztát.
  3. Felkockázzuk a hagymát és a paprikát.
  4. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, hozzápréselünk két fokhagymát. Majd ha üveges, hozzáadjuk a paprikát is. Így sütjük egy kicsit, hogy a paprika picit puhuljon. Hozzányomjuk a másik két fokhagymát is.
  5. A csirkemellet hozzáöntjük. Addig főzzük, míg a husi meg nem fő.
  6. Addigra a tészta is kész, leszűrjük, és hozzárakjuk a szószunkhoz. Jól összekeverjük.
  7. Picit pirítunk így még rajt, és kész is.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 888
elküldve: 1
receptkönyvben: 74
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Henyanya

Mióta szakács: 2012.01.27.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csirkés paprikás spagetti, szójaszószos tészta csirkefalatokkal, paprikakrémes húsos spagetti

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2012-06-23 20:06

Elkészítettem, finom,:-)) , /- én az anyósom által készített, még tavalyról maradt házi , utolsó üvegnyi paprikakrémből használtam, persze óvatosan, mivel az sós/, de nagyon finom lett.
Végül is ha csípősen akarom Erős Pista, ha nem Édes Anna, ( bár én ilyeneket nem szoktam venni),- vagy házilag készített, éppen csak picit csípőset.:-)) Nálunk ez vált be.
És kicsivel több őrölt pirospaprikát használtam, mi szeretjük az ízét és a színét egyaránt.:-)
Köszi a receptet.:-)

Szép hétvégét kívánok!

Éva-Anyóca

henymarton
Henyanya / henymarton Thu, 2012-06-21 10:02

Szia!!!
Lehet bármelyik erős,illetve csemege formátumban kapni.Ne haragudjatok,most olvasom,hogy kijavították a receptbe,piros arany is van benne,plussz paprika krém.
Nekem a paprika krém lágyabbnak tűnt,mint a piros arany,az illata és az íze alapján is éreztem némi különbséget.A paprika krém kicsit intenzívebben paprikás. :)))

Wawa
Wawa / Wawa Wed, 2012-06-20 21:02

Szerintem csak annyi különbség van, hogy a csemege paprikakrém nem erös, a másik meg igen.
Az mindegy, hogy Pirosarany csemege és csipös variacióban, vagy Édes Anna-Erös Pista.

blondevilke
Blondevilke / blondevilke Wed, 2012-06-20 17:08

Szia! Tetszik a recept, de mielőtt elkészíteném érdekelne, hogy mi a különbség a csemege paprika krém meg a paprika krém között. Pirosarany és erős pista? Ezek lennének, vagy más?

562
csirkemell filé 1 db
tv paprika 2 db
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 4 gerezd
spagetti tészta 250 g
paprikakrém 1 teáskanál
paprikakrém 1 teáskanál
szójaszósz 2 ek
fűszerpaprika 1 kk
napraforgó olaj 0.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint