Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Izraeli torta dupla krémmel

Izraeli torta dupla krémmel
Izraeli torta dupla krémmel
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy fantasztikus pudingtorta, amit már lassan 10 éve sütök, és mindig óriási sikert arat. Izraeli rokonomnak sütöttem először, aki azóta is szinte minden nap ezt eszi reggelire, és családi hagyomány vált belőle. Teljesen lisztmentes és 3 evőkanál cukor van benne! A dupla adag vaníliás puding miatt krémesebb, mint az eredeti recept.

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Krém

Csokimáz

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat különválasztjuk, a fehérjét 1 kanál cukorral robotgéppel kemény habbá verjük.
  2. Közben a sárgájához adjuk a tejet, 2 kanál cukrot, csokipudingport, kézi habverővel csomómentesre keverjük.
  3. Ha a fehérje kemény, a csokipudingos masszába tesszük, és gyors mozdulattal óvatosan összekeverjük, amíg a két massza össze nem keveredik.
  4. A tortaformát kibéleljük formára vágott sütőpapírral, és beleöntjük a masszát. 180 fokos (légkeverésnél 160 fok) sütőben 25 perc alatt megsütjük. Nem kell megijedni, először feljön a tészta, majd ha kivesszük, összeesik. Ha megsült, várunk, míg kihűl, és az aljáról a papírt lehúzzuk.

Krém

  1. A habtejszínt elkezdjük felverni, majd mehet bele a tej és a 2 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor és a vaníliacukor. Félkemény, nem folyós masszát kell kapni. Ezt rásimítjuk a kihűlt tésztára, ami még a tortaformában pihen.

Csokimáz

  1. Vízgőz felett egy tálban a tejet és a kakaóport elkezdjük melegíteni, majd beletörjük az 52%-os csokit. Ha folyékony lesz, a torta tetejére vékonyan elsimítjuk.
  2. 1-2 órát hideg helyre tesszük, de nem zárjuk le a tetejét, csak másnap (ha marad belőle), mert akkor vizet ereszt.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 50
össznézettség: 8 797
elküldve: 0
receptkönyvben: 36
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

gabeszka

Mióta szakács: 2011.04.18.
4 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

pudingtorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

464
tojás 6 db
csokoládés pudingpor 1 tasak
cukor 3 csapott ek
tej 4 ek
vaníliás pudingpor 2 tasak
habtejszín 6 dl
tej 4 dl
vaníliás cukor 2 csomag
tej 4 ek
cukrozatlan kakaópor 2 csapott ek
csokoládé 10 dkg