Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Jack Daniel's csirke sajtos burgonyapürével

Jack Daniel's csirke sajtos burgonyapürével
Jack Daniel's csirke sajtos burgonyapürével
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

"A BBQ szósz titka: a hús minősége, valamint a tűzhely és hőmérséklet mellett a szószoké a meghatározó szerepet a BBQ-rítusban. Az USA-ban a grillezők 90%-a használ valamilyen BBQ szószt a marináláshoz, grillezéshez magában, vagy a marinád részeként, illetve az elkészült hús mellé. A szószok régiónként is eltérnek egymástól. Kansas Cityben a szósz sűrű, paradicsom alapú, édes és csípős. Texasban szintén paradicsom alapú, ám vékonyabb, melaszt és Worcestershire szószt is tartalmaz. A Kentucky fekete szósz Worcestershire szószból és ecetből készül. Georgia államban mustárból, paradicsomból és ecetből készítenek vékony szószt, és még lehetne folytatni. A szószoknak a húsok sütés közbeni kenegetése az első számú felhasználási módja, de a paradicsom és cukortartalmú készítmények könnyen megbarnulnak, ezért csak a legvégén használjuk, illetve vékonyítsuk vízzel, almalével, sörrel, vagy fehérborral. Ne barnítsuk, mert keserű lesz az íze, csak szárítsuk ki." A BBQ szószok elkészítésének alapjait vettem figyelembe, egy kis kutatás és kísérletezés után elkészítettem a számomra ideális - és most veletek is megosztott - "titkos" receptet. Télen ugyanúgy el lehet készíteni a grillhúsokat, grillapos serpenyővel, vagy elektromos grillezővel, de persze a szabadban, faszénen, vagy tűzön az igazi!

hozzávalók / 4 adag

A csirke-steakhez

A krumplipüréhez

ajánlat

Csakis az amerikai káposztasaláta jöhet szóba, de abból jó sok!!!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet megmossuk, és mindkét oldalát késsel enyhén beirdaljuk.
  2. A Jack Daniel's szószhoz az összes hozzávalót összekeverjük egy üvegtálban, és a csirkemelleket ebben a szószban pácoljuk egy éjszakán át.
  3. Másnap a húst a szósz folyamatos kenegetése mellett meggrillezzük (kívül enyhén barna, belül szaftos legyen a hús).
  4. A burgonyapürét a szokásos módon elkészítjük annyi különbséggel, hogy hozzáadjuk a finomra reszelt cheddar sajtot, és a tetejére ropogósra sült bacon darabokat szórunk.
     

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 10 776
elküldve: 6
receptkönyvben: 202
elkészítve: 2/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Auringonkukka

Mióta szakács: 2011.10.03.
61 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Jack Daniel's csirkesteak baconös-cheddar sajtos burgonyapürével, csirkesteak grillen

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1320
csirkemell filé 8 db
ketchup 300 ml
whiskey 1 dl
barna sör 30 ml
fehérborecet 3 ek
worcestershire-szósz 5 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
vaj 2 ek
mustár 2 ek
barna cukor 1 ek
1 ek
fekete bors 1 teáskanál
négyszínű bors 1 kk
burgonya 500 g
vaj 5 dkg
cheddar sajt 15 dkg
tej 1.5 dl
bacon 15 dkg
0.5 ek
bors 1 teáskanál