Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Jaffa kocka

Jaffa kocka
Jaffa kocka
55 perc / előkészület: 40 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyum receptes könyvéből való. Finom, mutatós süti, és aránylag gyorsan is megvan.

hozzávalók / 6 adag

Az első tésztához

A második tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit (külön az első, külön a második tésztát készítjük) összeállítjuk. Kikeverjük a tojást a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat, a tejet és a sütőporos lisztet, robotgéppel tovább keverve.
  2. Kikent, kilisztezett tepsibe öntjük.
  3. A második tésztát, mikor kisült, szétmorzsáljuk, és hozzáadjuk a krémet.
  4. A lekvárt és a cukrot 2,5 deci vízzel fölforraljuk, majd amikor kihűlt, a szétmorzsált tésztára öntjük.
  5. Hozzáadjuk a lereszelt fagyos narancsot, jól összekeverjük, és a tésztára kenjük.
  6. A tetejére csokimázat teszünk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 290
elküldve: 1
receptkönyvben: 178
elkészítve: 1/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Vanilla-Daniela

Mióta szakács: 2011.07.07.
3 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
konyha: szerb
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

narancsos-baracklekváros sütemény csokitetővel, lekváros szelet narancsos krémmel

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szpepe11
Szpepe11 / Szpepe11 Fri, 2015-04-10 22:07

Ma megcsináltam és nagyon finom lett, de én kevesebb cukorral... Mikor lemértem a 24 evőkanál cukrot nem akartam elhinni hogy 40 dkg! Én minden cukor adagot lefeleztem és így is édes és finom! Szerintem aki a recept szerint csinálja nem hogy rögtön cukorbeteg lesz de bele is vakul azonnal... :D XD
Ja és ha valaki nem akar evőkanalazni akkor 23 dkg liszt, 40 (25) dkg cukor és 2.5 dl tej! Értelemszerűen a második tésztánál mindennek a fele!

pasko magdolna
pasko magdolna Sat, 2012-04-14 23:01

Egy kis könnyítés, a narancsot húsdarálóval kell ledarálni s már nem is olyan hideg !
Persze aprólukú darálóval, s a narancsot mielőtt lefagyasztanátok jó melegvízben alaposan megkell mosni !

vanilla-daniela
Vanilla-Daniela / vanilla-daniela Sun, 2011-07-24 09:56

Köszönöm a kommenteket.
Nagyon finom süti nekünk házi kedvencünk.Aki akarja süthet egy adag tésztát és ketté vágja de nekem így könnyebb.

k.v.ildiko
k.v.ildiko Sat, 2011-07-23 20:41

Igen, héjastól kell belereszelni egy egész fagyasztott narancsot. Én egyben szoktam kisütni a tésztáját és amikor kihűlt félbevágom és a tetejét morzsolom a krémbe.

ági_38
ágianyci / ági_38 Sat, 2011-07-23 13:27

Héjastól kell lereszelni, vagy csak a narancshúst? Egyébként nagyon jól hangzik a recept. Elmentve!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2011-07-23 11:35

Szerintem nagyon csodás látvány ez a süti:-))
El kell készíteni, mert annyira adja magát , már a képen...köszönjük, elmentettem.:-))
Szép hétvégét!
Éva-Anyóca

amma
amma Sat, 2011-07-23 10:57

Jól értem, hogy egy egész narancsot meg kell fagyasztani és utána mindet lereszelni?

cuclikmuclik
cuclikmuclik Sat, 2011-07-23 11:07

Igen igy igaz! Az én anyukám is szokta csinálni és mindig segédkezem a narancs reszelésben mert húúúú de hideg és már ö nem birja a kezével. A süti nagyon fincsi. Csak nem értem miért 2 féle adag van a tésztából? mekkora tepsit használtál?

1032
tojás 4 db
cukor 24 ek
finomliszt 24 evőkanál
tej 24 ek
sütőpor 1 csomag
napraforgó olaj 6 ek
tojás 2 db
cukor 12 ek
finomliszt 12 evőkanál
tej 12 ek
sütőpor 1 csomag
napraforgó olaj 3 ek
narancs 1 közepes db
cukor 20 dkg
sárgabaracklekvár 3 ek
víz 2.5 dl
csokoládé 10 dkg