Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Jalebi

Jalebi
Jalebi
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A jalebi India egyik legnépszerűbb édessége. Mint tudjuk, India és Afganisztán mind kultúrában, mind gasztronómiában igen közel áll egymáshoz. Az afgán ételekkel való ismerkedésem során ez volt az első, amit megtanultam. Afganisztánban a legnépszerűbb desszert. Kabul utcáin nagyjából minden 2. árusnál méteres hegyekben állnak a frissen elkészített jalebik. Nagyon egyszerű az elkészítése, nem igényel sok hozzávalót, és garantáltan kedvenc lesz. :)

hozzávalók / 10 adag

Szirupkészítés

Tésztakészítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Szirupkészítés

  1. A vizet feltesszük forrni. Mikor kezd már gyöngyözni, azaz hevülni, hozzáöntjük a cukrot, a citromlevet és az őrölt kardamomot.
  2. Többször kevergetve forrásig hevítjük, s mikor már szirupos állagot elérünk, lejjebb vesszük a gázt, és kis lángos melegen tartjuk.

Tésztakészítés

  1. Egy tálba öntjük a lisztet, a sütőport, a cukrot, az olajat és a kézmeleg vizet. Alaposan összekeverjük.
  2. Ha szükséges, önthetünk még hozzá némi vizet, a lényeg, hogy egy nagyjából a palacsintatésztánál sűrűbb, de a nokedli tésztájánál hígabb állagot kapjunk.
  3. Egy serpenyőben bő olajat hevítünk. Míg felmelegszik, megtöltjük a tésztával a használatos eszközünket. Én erre a célra egy üres, kinyomós majonézes dobozt szoktam használni, tökéletesen megfelel a célnak, egy tölcsér segítségével töltöm bele a tésztát, és a kupakon lévő lyuk is tökéletes a jalebihez. Megtöltjük a flakonunkat.
  4. Mikor az olaj felhevült, csiga formákat nyomunk bele. Nagyon kevés idő kell oldalanként, mikor látjuk, hogy aranysárga, óvatosan megfordítjuk, nehogy széttörjön a csigánk. Ha mindkét oldala kész, kivesszük, és egyből a cukorszirupba tesszük, megforgatjuk benne, majd mehet a papírtörlőre.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 11 166
elküldve: 1
receptkönyvben: 108
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

petra1019

Mióta szakács: 2014.05.01.
8 recept

receptjellemzők

konyha: indiai
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

indiai édesség, India egyik legnépszerűbb édessége, indiai palacsinta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

375
víz 1.5 dl
cukor 1 bögre
citromlé 2 kk
zöld kardamom 1 csipet
finomliszt 1 bögre
sütőpor 3 kávéskanál
cukor 1 teáskanál
napraforgó olaj 0.5 ek
víz 0.8 dl
napraforgó olaj 3 dl