Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Jambalaya

Jambalaya
Jambalaya
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kreol konyha egyik izgalmas étele, amelyet sokféleképpen készítenek. Én is régóta szemezgettem ezzel a recepttel, nagyon finom, ízes, nálunk bevált. Az elkészítéséhez paella serpenyőt használtam. Forrás: net

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajon kevergetve megpirítjuk a csíkokra vágott bacont, majd hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott csirkehúst, a felszeletelt fokhagymát, sózzuk-borsozzuk, és kevergetve pirítsuk meg.
  2. Hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, és kevergetve tovább sütjük kb. 5 percig, majd mehet bele a cukor, a felkarikázott lila hagyma, a kétféle felkockázott paprika, és tovább dinszteljük kb. 5 percig.
  3. Ezután adjuk hozzá az alaplé nagy részét, ízesítjük 1 ek Cajun fűszerkeverékkel, sóval borssal, oregánóval, kakukkfűvel és ízlés szerint chiliszósszal, jól összeforraljuk.
  4. Végül hozzáadjuk a megmosott rizst, összekeverjük, majd közepes lángon addig főzzük, amíg a rizs felszívja a folyadékot, és teljesen megpuhul, szükség esetén kevés alaplét adunk még hozzá.
  5. Az újhagyma felkarikázott zöldjével megszórva tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 12 643
elküldve: 0
receptkönyvben: 102
elkészítve: 12/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
455 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rizses egytálétel, rizses hús, kreol húsos rizs

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

654
csirkemell filé 50 dkg
chorizo 15 dkg
bacon 2 szelet
lila hagyma 2 közepes db
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
zöld kaliforniai paprika 1 db
fokhagyma 4 gerezd
rizs 20 dkg
napraforgó olaj 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
chiliszósz 2 teáskanál
nádcukor 1 ek
alaplé 8 dl
oregánó 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
újhagyma zöldje 2 közepes db
fűszersó 1 ek