Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Japán birsalmasajt

Japán birsalmasajt
Japán birsalmasajt
120 perc / előkészület: 30 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kapunk mellet van egy nagyon szép díszbokor, tavaszal gyönyörű rózsaszín virágokat hoz. Kiderítettem, hogy ez a japán birs.

Ősszel kisebb alma nagyságú terméseket hoz, mivel nem ismertem, ezek a termések általában vagy a kukában, vagy a komposztdombon végezték.

Idén gondoltam, hogy az interneten utánanézek, és láss csodát, a gyümölcs ehető!

Gyorsan még mielőtt lehullt volna, leszüreteltem, és elkészítettem a sajtot belőle. A pép akkor jó, ha egy kiskanállal a tányérra szedve, 5 percen belül megdermed.

Az íze egy kicsit savanykásabb, mint az igazi birsalmáé, ha valaki édesszájú, akkor több cukrot is tehet bele.

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Minden inyencnek.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A birsalmát megmossuk, magházat eltávolítjuk, és kiskockákra szeleteljük.
  2. Feltesszük annyi vízben főni, amennyi ellepi. 1 órán keresztül közepes lángon főzzük.
  3. A megfőtt almaaprólékot kivesszük, és megturmixoljuk.
  4. A maradék vízben 1 kg cukrot és 2 csomag vaníliás cukrot felolvasztunk, és kb. 10 percig forralunk, kevergetve.
  5. A pépet belekeverjük a szirupba, és ezzel is főzzük 15 percig.
  6. Tepsibe zsírpapírt vagy alufóliát terítünk le, és erre 1 cm-er vastagságba kiöntjük a pépet, megszórjuk dióval.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 37 062
elküldve: 17
receptkönyvben: 237
elkészítve: 5/12
Facebookon megjelent: 1

szakács

Stella

Mióta szakács: 2010.03.20.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: lekvárok-dzsemek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

birsalmasajt, birsalmasajt japán birsből

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evacili
evacili Sun, 2013-11-03 20:20

Kedves Stella! Hát ez engem is nagyon meglepett. Nekem is van két bokrom,mindig kidobtam tavasszal a maradékot, amit meghagytak a madarak.Utánanéztem a neten,utóérésre van szüksége, hogy a zamat-és ízanyagok kialakuljanak benne. A fagyok előtt kell leszedni, hüvös helyen tartani. Köszi az ötletet és a receptet, meg fogom csinálni, mert a bírset is nagyon szeretjük és szoktam készíteni, sajtot, lekvárt és befőttet is belőle. A japánbírset könnyebb is lesz feldolgozni.Üdv: Cili

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Wed, 2011-10-26 10:52

Kedves Stella !
Örülök, hogy rátaláltam a receptedre, mert én is azt hittem, hogy a japánbirs termése mérgező.
Nálam is van nem is egy bokor, de a terméseit mindig kidobáltam. Sőt, még a bokorból is dobtam ki, mert nagyon
elszaporodott. Ezentúl nem fogom ! Köszönöm ! Üdvözöllek: Anci

567
birs 3 kg
cukor 1 kg
vaníliás cukor 2 csomag
dió 4 marék