Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Japán bundázott csirke burgonyával

Japán bundázott csirke burgonyával
Japán bundázott csirke burgonyával
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet a MOST TE FŐZZ! című könyvben találtam. Azonnal a család kedvence lett. A burgonya már az én találmányom. Mondanom sem kell, hogy ez a legjobb köret hozzá. Amikor az olajba rakjuk a csirkét némi liszt elkeveredik az olajjal. Ez nekünk csak jó, szóval nem kell félni tőle.

hozzávalók / 4 adag

A csirkéhez

A burgonyához

ajánlat

Friss salátalevelekkel tálalhatjuk. A dipek is illenek hozzá. Ehhez egyenlő arányban keverjünk el szójaszószt chiliszósszal, vagy szintén szójaszószt rizsecettel. Így még keletiesebb lesz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkét kis darabokra vágjuk, majd a szójaszósszal, szakéval, fokhagymával és a cukorral együtt tálba tesszük.
  2. Összeforgatjuk, majd legalább 30 percet pácoljuk.
  3. Wokban 3 cm olajat hevítünk.
  4. Összekeverjük a két féle lisztet, megforgatjuk benne a csirkét, és négy perc alatt készre sütjük.
  5. A burgonyát megpucoljuk, kockákra vágjuk, majd bő olajban aranybarnára sütjük.
  6. A fokhagymát megpucoljuk, pépesítjük, majd alaposan átforgatjuk a burgonyával.
  7. Friss salátával, esetleg dippel tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 187
elküldve: 4
receptkönyvben: 175
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

NapsütötteVidékünkön

Mióta szakács: 2011.11.22.
106 recept

receptjellemzők

konyha: japán
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: wok receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

japán csirke, bundázott csirke, ázsiai csirke fokhagymás krumplival

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gamica
gamica Mon, 2015-05-25 12:42

A hozzávalókban 3 evőkanál, a készítésnél 3 cm olajat írsz. Sajnos rosszul döntöttem és a 3 evőkanál olaj szétterült az edény alján, így sajnos utólag öntögettem még hozzá az olajat, de nem lett az igazi, pedig a hús állaga nagyon kellemesen puha lett. Legközelebb jobban odafigyelek.

NoSalty
Nosalty / NoSalty Sun, 2012-05-13 11:24

Kedves Laura!
Tiéd lett 2012. május 12. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
Nosalty.hu csapata

796
csirkemell filé 500 g
szójaszósz 60 ml
szaké 20 ml
fokhagyma 1 gerezd
cukor 2 teáskanál
kukoricaliszt 75 g
finomliszt 35 g
napraforgó olaj 3 ek
burgonya 6 közepes db
fokhagyma 10 gerezd
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 dl