Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Japán gyömbéres-gombás-uborkás savanyúság

Japán gyömbéres-gombás-uborkás savanyúság
Japán gyömbéres-gombás-uborkás savanyúság
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én nagyon szeretem ezt a gyors japán "tsukemono"-t, alias savanyúságot. Nagyon gyorsan elkészül és nagyon finom. Enoki gombával készítettem (mert itt ezt kapni), de bármilyen apró gombából, mondjuk csiperkéből elkészül.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Aki szereti a gyömbéres ételeket, az mindenképpen készítse el:-)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az uborkát nagyobb reszelőn lereszeljük, picit besózzuk, félretesszük, majd a gyömbért apróra felszeleteljük.
  2. A gombát tisztítás után belecsavarjuk konyhai papírtörlőbe, és 1 percig a mikróba tesszük (600W), majd hagyjuk kihűlni.
  3. Ezután elkészítjük a levet, így a maradék alapanyagokat egy tálban összekeverjük. Az uborkából kézzel kifacsarjuk a fölösleges folyadékot, majd az összekevert léhez adjuk a gombával és gyömbérrel együtt.
  4. Jól átkeverjük, majd tálalás előtt pici chili paprikával megszórjuk.
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 771
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nihonka

Mióta szakács: 2014.04.26.
340 recept

receptjellemzők

konyha: japán
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: savanyúság
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

japán savanyúság, gombás uborkás gyömbéres tsukemono

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

32
csiperkegomba 50 g
uborka 100 g
1 csipet
gyömbér 0 ízlés szerint
rizsecet 2 teáskanál
cukor 1 ek
szójaszósz 3 ml
chili 1 csipet