Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Japán hústekercs zöldségekkel és miso szósszal

Japán hústekercs zöldségekkel és miso szósszal
Japán hústekercs zöldségekkel és miso szósszal
25 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy elegáns és nagyon finom étel, melyet akár a vendégeinknek is elkészíthetünk. A miso szószba mártogatva egy eredeti japán húsételt és ízvilágot kapunk.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Jégcsapretekkel, spárgával, paprikával és egyéb más zöldséggel is megtölthetjük a tekercseket.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sertéshúst felhasználás előtt kicsit fagyasszuk le, hogy nagyon vékony szeletekre tudjuk majd szeletelni. Az uborkát és póréhagymát gyufaszál vékonyságúra metéljük. A zöldségek hosszát a hússzelet szélességéhez igazítsuk.
  2. A hokkaido tököt hámozzuk, majd vágjuk vastagabb szeletekre, de csak akkorára, amelyet majd a hústekercsbe tudunk tekerni. Egy hőálló edényben tegyük a tökszeleteket mikróba, fedjük le, és pároljuk kb. 5 percig.
  3. A kicsit lefagyott húst nagyon vékony szeletekre szeleteljük. Forrásban lévő vízben 2 másodperc elejéig kicsit megmártjuk a hússzeleteket, majd jeges vízben gyorsan lehűtjük.
  4. Ezután 1-1 hússzeletbe, melyet picit sóztunk, borsoztunk, szeletelt uborkát, következőbe póréhagymát, majd egy tök szeletet tekerünk, és így folytatjuk, míg el nem fogy.
  5. Közben a miso pasztát, cukrot, mirint, szakét összekeverjük. Tálaláskor mindhárom fajta töltelékű tekercset tegyünk a tányérra, és miso szószt szervírozzunk hozzá.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 648
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nihonka

Mióta szakács: 2014.04.26.
340 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: japán
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: hidegkonyha
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
maradék ételből: maradék húsból
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

sertéshúsos tekercs, japán sertéstekercs miso szósszal, zöldséggel töltött sertéshús tekercs, japán konyha, keleti ételek

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

166
sertéshús 25 dkg
uborka 100 g
póréhagyma 1 közepes db
hokkaido tök 10 dkg
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
miso 50 g
nádcukor 1 csapott ek
szaké 5 ml
mirin 5 ml