Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Japán kacsahúsos tészta gazdag szószban

Japán kacsahúsos tészta gazdag szószban
Japán kacsahúsos tészta gazdag szószban
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyszerű japán étel. Soha nem próbálkoztam még ilyesmivel, de ezután biztos gyakrabban kísérletezek majd hasonló receptekkel. Fantasztikus ízvilág, engem meglepett és lenyűgözött! Az étel az "Ízek és kúltúrák" sorozat Japán kötetéből való recept alapján készült.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Az udon tésztát zacskóban készen kifőzve is lehet kapni, én ezt a változatot választottam. Ilyenkor fogyasztás előtt egy percre szűrőn keresztül eresszük forró vízbe, hogy átmelegedjen! Az ízesítők használatával bánjunk bátran, útközben kóstolgassuk az ételt! A receptben megadott mennyiségektől ízlés szerint el lehet térni. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kacsammellről levágjuk az oldalra kilógó hájas részt, majd 0,5 cm-es szeletekre vágjuk, kissé megklopfoljuk.
  2. Az újhagymát 4 cm-es darabokra vágjuk, és a levágott kacsaháj kisütött zsírjára dobjuk, megfonnyasztjuk.
  3. A dashigranulátumot összekeverjük a vízzel, a szójaszósszal, a cukorral, sózzuk, majd felforraljuk, és kb. 10 percig főzzük.
  4. A húst több részletben ebbe az alaplébe dobjuk, pár percig főzzük (a vékonysága miatt nem kell neki sok idő), majd félre tesszük. A levest újból felforraljuk.
  5. A főtt tésztát tálakba szedjük, ráhelyezzük a kacsamellet, leöntjük a forró levessel, majd újhagymával díszítjük, végül megszórjuk frissen őrölt borssal.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 564
elküldve: 0
receptkönyvben: 47
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szaszy

Mióta szakács: 2010.09.28.
55 recept

receptjellemzők

konyha: japán
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kacsahús udon tésztával, dashival, japán kacsahúsos tészta szójaszószos mártással, japán kacsa

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

706
kacsamell 80 dkg
újhagyma 12 db
dashi 10 ml
víz 3 l
szójaszósz 6 ek
0 ízlés szerint
cukor 1.5 ek
udon tészta 80 dkg
bors 0 ízlés szerint