Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Japán stílusú curry

Japán stílusú curry
Japán stílusú curry
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt szerencsém három hónapig egy japán családnál vendégeskedni, és a háziasszony Tanaka-szan készítette így a curry-t. Sok receptem van tőle, sajnos itthon nem olyan egyszerű a hozzávalók beszerzése, de ehhez az ételhez gond nélkül megtalálható minden.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ez a leegyszerűsített verzió. Csirkemellel a leggyorsabb, de borjú- vagy marhahúsból is elkészíthető. Japánban gyakori, hogy a húst nem belefőzik a curry-be, hanem tonkacut-t készítenek belőle, és így tálalják. (A tonkacu gyakorlatilag egyenlő a mi rántott húsunkkal. Csak a panír különbözik kicsit, és miután megsültek a szeletek, hosszú csíkokra vágják a hússzeleteket, hogy könnyebb legyen pálcikával enni.)
Mindenképp párolt rizs passzol hozzá! (Legjobb rizsfőzőben elkészíteni.)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Falkockázzuk a húst, finomra aprítjuk a vörös és fokhagymát. Az almát és a répa felét lereszeljük, a krumplit és a maradék répát kockákra vágjuk.
  2. Kevés olajon wokban elkezdjük párolni a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a húst. Ha a hús kifehéredett, hozzáadjuk a reszelt almát és répát. 2-3 percig folyamatos kevergetés melett sütjük.
  3. Hozzáadjuk a húshoz a felkockázott répát és krumplit, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Az egészet készre főzzük. Ha szükséges, pótoljuk a vizet.
  4. Ha minden hozzávaló megpuhult, és a víz nagy része elpárolgott, 1-2 evőkanál szójaszószt keverünk az ételhez, és azonnal levesszük a tűzről.
  5. Minden felhasznált fűszerből rakunk egy csipetnyit az ételhez, hogy felfrissítsük az ízeket. Párolt fehér rizzsel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 14 392
elküldve: 5
receptkönyvben: 122
elkészítve: 10/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Manami

Mióta szakács: 2011.10.13.
5 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: japán
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkés-szójaszószós egytáltétel curry-vel, fűszeres csirkés curry

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cheese96
cheese96 Mon, 2016-01-11 11:49

Nagyon finom,már másodszorra készítem el :D . Köszi a finom receptért!

Werehorse
Werehorse Wed, 2014-06-04 12:09

Kedves Manami! A curry kockát mikor kell beletenni? Köszönöm a választ előre is! :)

168
csirkemell filé 1 db
sárgarépa 2 nagy db
burgonya 1 db
alma 1 db
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 1 gerezd
napraforgó olaj 1 ek
curry por 0 ízlés szerint
kurkuma 0 ízlés szerint
gyömbér 0 ízlés szerint
cayenne bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
babérlevél 1 db
szójaszósz 1 ek