Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Japán tsukemono-savanyúság jégcsapretekből

Japán tsukemono-savanyúság jégcsapretekből
Japán tsukemono-savanyúság jégcsapretekből
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A minap készítettem el ezt a finom, kicsit más jellegű savanyúságot, mint amihez hozzászoktunk. Annyira finom, hogy muszáj megosztanom másokkal is:-))

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A retket meghámozzuk, majd kb. 10 cm-s nagyságúra daraboljuk fel. Ezeket a darabokat felülről 4 felé vágjuk fel. A piros retket szeleteljük fel, én a retek levélszárát is apróra vágva hozzáadtam.
  2. A citrom héját kissé szeleteljük fel. Egy kisebb tálban keverjük el a cukrot, sót és ecetet, majd az apróra vágott citromhéjat is.
  3. A feldarabolt levélszárat és retkeket egy lezárható, nagyobb ételtároló dobozba rakjuk, majd öntsük le a cukros ecetes masszával.
  4. Zárjuk le a dobozt, és tegyük 2 napra a hűtőbe. Naponta 2x kicsit keverjük át. Levet fog ereszteni, amitől nagyon finom aromát kap.
  5. 2 nap után öntsük le a levét, és zárjuk le egy üvegben vagy edényben. Felszeletelve tálaljuk húsokhoz, halételekhez, de csak úgy magában, sörkorcsolyának is nagyon finom.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 479
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nihonka

Mióta szakács: 2014.04.26.
340 recept

receptjellemzők

konyha: japán
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: savanyúság
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

savanyúság, japán savanyúság, savanyú retek, jégcsapretek saláta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

65
jégcsapretek 1 kg
cukor 17 dkg
4 dkg
rizsecet 50 ml
citromhéj 0.5 citromból nyert
retek 4 db