Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Jávorszarvas-sült tejszínes-mustáros mártással

Jávorszarvas-sült tejszínes-mustáros mártással
Jávorszarvas-sült tejszínes-mustáros mártással
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tudom, hogy a hús nem hétköznapi, a beszerzése sem az. Én Svédországban készítettem ezt az ételt egy vacsorára, ezért sincs díszítve a tányér. Csak olyan ételeket fogok itt megosztani, ami saját kreálmány. Üdv mindenkinek! smiley

hozzávalók / 4 adag

A sülthez

A mártáshoz

ajánlat

Száraz, félszáraz könnyű fehérbort ajánlok mellé!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst  egészben befűszerezzük, az olajjal átdörzsöljük, és egy éjszakára lefóliázva, hűtőbe tesszük.
  2. A sütéshez megfelelő méretű tepsibe tesszük a húst, majd a fűszeres olajat is ráöntjük. A húslevest aláöntjük, lefóliázzuk,majd előmelegített sütőben pároljuk 30-40 percig.
  3. A párolást annyival kell tovább, illetve rövidebb ideig végezni, amennyivel jobban, illetve kevésbé szeretnénk, hogy a félangoloshoz húzzon.
  4. Serpenyőben olajat hevítünk, és a húst lassan forgatva, vékony kérget pirítunk rá egyenletesen.
  5. A mártáshoz a vöröshagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, esetleg lepürésítjük, és az olajon lefuttatjuk a sóval, borssal.
  6. Hozzáadjuk a mustárt és a lisztet, majd csomómentesre keverjük.
  7. Hozzáadjuk a tejszínt, és kiforraljuk.
  8. Tálalásnál a húst rostokra merőlegesen szeleteljük kb. 2 cm vastagra, a spagettit mellé tálaljuk, és a mártással meglocsoljuk. Ha mindent jól csináltunk, szaftos omlós húst kellett kapnunk pikáns ízekkel. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 593
elküldve: 4
receptkönyvben: 50
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Pischti

Mióta szakács: 2011.11.06.
2 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: skandináv
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült jávorszarvas combja, tejszínes-mustáros jávorszarvas sült

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

supcsi
supcsi Fri, 2013-07-19 20:02

Szia!

Segítenél nekem, honnan tudnám itt Svédországban beszerezni a húst?
A leányzóm látogat meg és szeretnénk elkészíteni. Én Kronoberg län-ben lakom, nézegettem az interneten is , de valahogy nem tudok rájönni hol is vásárolhatnám meg.

Elöre is köszönöm a válaszodat.

Ûdv: Zsuzsa

995
szarvascomb 1 kg
szárnyas alaplé 2 dl
napraforgó olaj 1 dl
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 5 gerezd
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
főzőtejszín 3 dl
mustár 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
napraforgó olaj 2 dl