Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Jég szelet

Jég szelet
Jég szelet
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az egyik kedvenc sütink.

hozzávalók / 12 adag

Tészta készítés

Krém készítés

Csokimáz

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta készítés

  1. A tojások fehérjét a fele cukorral habosra verjük.
  2. A sárgáját a másik fele cukorral habosra keverjük, bele a liszt-sütőpor keveréke és a víz felváltva, utána a dió, aztán összekeverjük a kemény tojásfehérjével.
  3. Tepsibe kenjük, sütjük. Tűpróba.

Krém készítés

  1. A tejben megfőzzük a lisztet, amikor sűrűsödik, akkor jó, hagyjuk kihűlni.
  2. Cukrot a vajjal habosra keverjük, bele a többi hozzávalót.
  3. A kettő masszát összekeverjük, és rákenjük a süti tetejére.

Csokimáz

  1. A tortabevonót felolvasztjuk a tejjel, ha jól elolvadt, elzárjuk a lángot, és mehet bele a rumaroma (ízlés szerint lehet több is). Rácsurgatjuk a süti tetejére, hűtőbe tesszük pár órára, vizes késsel szeleteljük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: gáztepsi cm
  • elkészítettem: 80 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 12 052
elküldve: 2
receptkönyvben: 199
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Édes Mézes

Mióta szakács: 2013.10.24.
32 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

Diókrémes sütemény, diós krémes süti, diókrémes süti

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

jolci
jolci Sat, 2014-04-26 16:25

Biztosan 40 dkg liszt kell a tésztába?
Ma megsütöttem,de a tészta borzasztóan nehéz és száraz lett.Nem beszélve arról,hogy a képen láthatónál vagy ötször vastagabb.
A krém és a bevonat viszont isteni finom, így félbe vágtam a tésztát és úgy kentem rá a krémet meg a mázt. A végeredmény tulajdonképpen szuper jó lett, mégis úgy gondolom, hogy a tésztában a liszt mennyisége nagyon sok.

615
cukor 30 dkg
finomliszt 20 dkg
tojás 4 db
víz 1 dl
dió 10 dkg
sütőpor 1 csomag
tej 5 dl
finomliszt 6 evőkanál
cukor 25 dkg
margarin 20 dkg
dió 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tortabevonó 15 dkg
tej 30 ml
rumaroma 6 csepp