Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Jégcsapretekkel töltött lepénykenyér - indiai mooli ka paratha

Jégcsapretekkel töltött lepénykenyér - indiai mooli ka paratha
Jégcsapretekkel töltött lepénykenyér - indiai mooli ka paratha
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy tradicionális észak-indiai recept, amit ott reggelire fogyasztanak forró teával.

Könnyű vacsoraként joghurttal is fogyasztható, de akár mint egzotikus kenyeret, tálalhatjuk indiai főételek mellé is.

hozzávalók / 4 adag

A kenyértészta

A töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

A kenyértészta elkészítése

  1. Összekeverjük a lisztet, sót, vizet és olajat. Egynemű, puha tésztát gyúrunk belőle, majd 10 percet pihentetjük.
  2. 6 egyforma részre osztjuk, majd gombócokat formálunk belőlük, amiket lelapítunk.

A töltelék és paratha elkészítése

  1. Lereszeljük a megmosott és meghámozott retket. Besózzuk, és kinyomkodjuk a felesleges levét.
  2. Hozzáadjuk a fűszereket. És kb. 6 egyforma részre osztjuk a tölteléket is.
  3. Minden gombócot lelapítunk, és mindegyikük közepére egy adag tölteléket teszünk, gondosan ráhajtogatjuk a tészta szélét, majd újra gombóccá formázzuk.
  4. Lisztezett gyúródeszkán, lisztezett sodrófával óvatosan kinyújtjuk, igyekezzünk kör alakot kapni.
  5. Forrósítsunk fel egy serpenyőt egy teáskanál olajjal, és helyezzük rá a paratha tésztát. Amikor az egyik oldala kezd felhólyagosodni, akkor kell megfordítanunk. Süssük egyenként aranybarnára őket.
  6. Natúr joghurttal önmagában is finom, de főétel mellé is kenyérként.
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 288
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szimran

Mióta szakács: 2017.04.28.
124 recept

receptjellemzők

konyha: indiai
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, vacsora
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

indiai lepénykenyér

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

307
finomliszt 1 bögre
teljes kiőrlésű liszt 1 bögre
napraforgó olaj 2 ek
víz 2 dl
0 ízlés szerint
jégcsapretek 1 db
római kömény 1 teáskanál
1 teáskanál
chili 2 db
koriander 1 csokor