Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Jegelt dinnyeleves tokaji borral ízesítve

Jegelt dinnyeleves tokaji borral ízesítve
Jegelt dinnyeleves tokaji borral ízesítve
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gundel recept! Mit is mondjak még... (szerintem ezzel mindent elmondtam). Isteni, mennyei, szuper, zseniális, szenzációs, gyönyörű! Hőségben pláne!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Dinnyeszezonban bármikor. Bor helyett tejjel gyerekeknek is szuper! 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Cikk-cakkosan levágjuk a dinnyék tetejét (egyenesen is pont olyan jó), kimagozzuk. 16 golyócskát vágunk a gyümölcs húsából.
  2. A golyókat 3 evőkanál Tokaji aszúval a hűtőben pihentetjük.
  3. A maradék gyümölcsöt evőkanállal egy tálba kaparjuk, és hozzáöntjük a hárslevelűt és a tejszínt is. Turmixoljuk.
  4. Hűtjük.
  5. A dinnye héjakat jég közé tesszük, beleöntjük a levest. Végül 4-4 dinnyegolyót adunk hozzá. Mentalevelekkel díszítjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 548
elküldve: 1
receptkönyvben: 84
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Finci

Mióta szakács: 2012.12.13.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hideg dinnyeleves, tokaji aszús dinnyeleves, tejszínes-fehérboros dinnyekrémleves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

223
sárgadinnye 2 kg
fehérbor 30 ml
fehérbor 125 ml
dupla tejszín 3 ek
menta 1 csokor