Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Jegeskávé krémes gesztenyetorta

Jegeskávé krémes gesztenyetorta
Jegeskávé krémes gesztenyetorta
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A női világ oldalán találkoztam egy nagyon fincsinek ígérkező, jegeskávé krémes tortarecepttel. Hogy kicsit mégis sajátommá tegyem, változtattam rajta néhol. 

Ez évben édesanyám születésnapját kétszer is megünnepeltük, és mivel egy édesanya a dupla tortát is megérdemli, én most ezzel leptem meg őt. :)

hozzávalók / 11 adag

Tészta

Krém

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Egy tálban jól összegyúrjuk a darált kekszet a gesztenyemasszával és a margarinnal.
  2. Egy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaforma oldalát kirakjuk a piskótával. A piskóták kb. harmadát először levágjuk, hogy egyenes legyen az aljuk. Miután ezzel megvagyunk, a tortaformába simítjuk a gesztenyés tésztánkat.

Krém

  1. A tejhez hozzáadjuk a pudingport, a cukrot, a vaníliás cukrot és az instant kávét, és pudingot főzünk belőle. (Csak a kész puding is magában nagyon finom. ;) )
  2. A tejszínt kemény habbá verjük, majd elkeverjük benne a csomagoláson található utasítás szerint elkészített zselatint. (Előzőleg a kész tejszínhabból vegyünk ki egy kisebb nyomózsáknyival, ebből lesz a díszítés.) Hozzáadjuk a pudingot, és kézi mixer segítségével egyneművé keverjük.
  3. A kész krémet ráöntjük a gesztenyés alapra, és pár órára hűtőbe tesszük.

Díszítés

  1. Miután megdermedt a krémünk, jöhet a díszítés a félretett tejszínhabbal és a reszelt csokoládéval.
  • tepsi mérete: 22 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 915
elküldve: 0
receptkönyvben: 43
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluci

Mióta szakács: 2014.12.25.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kávékrémes torta, gesztenyés torta, sütés nélküli torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

404
gesztenyemassza 250 g
margarin 125 g
háztartási keksz 125 g
tejszínízű pudingpor 1 tasak
instant kávé 3 ek
tej 500 ml
zselatin 10 g
habtejszín 360 ml
cukor 3 ek
vaníliás cukor 2 csomag
babapiskóta 22 db
tejszínhab 5 ek
étcsokoládé 10 g