Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurtkrémes süti

Joghurtkrémes süti
Joghurtkrémes süti
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy blogon olvastam valami hasonló joghurtkrémről, és megcsináltam, mint általában a saját verziómat :).

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A krémhez

ajánlat

A joghurt ízét és a belevaló gyümölcsöket lehet variálni ízles és hozzávalók szerint.
Joghurtimádóknak!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 12 tojásból piskótát csinálunk vagy egyben, és kettévágjuk, vagy külön-külön sütünk két piskótát. A tojások sárgáját jól összekeverjük a cukorral, a tojások fehérjét kemény habbá verjük fel. Belekeverjük a tojásos cukorba a kemény habot, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport is. Megsütjük (mikor aranybarna a teteje, már jó).
  2. Ameddig hűl a piskóta elkészítjük a joghurtos krémet. Egy lábosa öntünk egy kis befőttlevet, és belekeverjük a zselatint, majd tíz percig pihentetjük (ha más fajta zselatint használunk, akkor a zacskón található útmutatás szerint járjunk el. :))
  3. Mikor letelt a 10 perc ráöntjük az 500 ml joghurtot, amibe belekevertük a 2 ek porcukrot, és felmelegítjük folytonosan keverve (nem szabad felfőzni!).
  4. Ameddig hűl egy picit a joghurt, addig felverjük a tejszínt is, majd a felvert tejszínre öntjük a joghurtot, és az előre lecsepegtetett szedret és málnát is.
  5. Hűtőbe tesszük legalább fél órára, hogy kicsit megszilárduljon.
  6. A piskótát kettévágjuk (ha egyet sütöttünk, egy tálcára helyezzük, és megkenjük a krém (majdnem) felével, ráhelyezzük a másik lapot, és megkenjük a krém másik (majdnem) felével.
  7. A megmaradt "majdnem" krémet a süti oldalaira simítjuk.
  8. Díszíthetjük tejszínhabbal, de anélkül is elmegy, esetleg a gyümölcsökből félreteszünk szebb darabokat, és azzal díszítjük.
  9. Legalább 2 órára tegyük a hűtőbe.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26X32 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 724
elküldve: 0
receptkönyvben: 76
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

palice

Mióta szakács: 2011.02.16.
47 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

joghurtkrémes emeletes piskóta, joghurtos- málnás-szedres piskóta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

880
tojás 12 db
finomliszt 12 evőkanál
cukor 12 ek
sütőpor 2 kk
joghurt 500 ml
habtejszín 250 ml
porcukor 2 ek
zselatin 12 g
szeder 580 g
málna 370 g