Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurtos-barackos pohárkrém

Joghurtos-barackos pohárkrém
Joghurtos-barackos pohárkrém
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan összedobható, hűsítő, nyári desszert.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Rétegezhetjük az egészet egy nagyobb tálban is, ekkor érdemes a zselatinfix mennyiségét megduplázni, hogy kellően összeálljon a krém.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A barackot meghámozzuk, a mézzel és pár csepp citromlével összeturmixoljuk.
  2. A joghurtot kikeverjük a cukorral, vaníliakivonattal, belefacsarjuk a citromlevet, fokozatosan, folytonos keverés közben hozzászórjuk a zselatinfixet.
  3. A tejszínt habbá verjük, és óvatosan összeforgatjuk a joghurtos krémmel.
  4. A poharak aljába babapiskótát teszünk, meglocsoljuk a barackos öntettel, bőségesen befedjük a krémmel, pohár méretétől függően megismétel(het)jük a műveletet. Tetejét megszórhatjuk babapiskóta-morzsával.
  5. Ha nem szeretjük a roppanós babapiskótát, tegyük hűtőbe néhány órára, vagy egész éjszakára.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 218
elküldve: 1
receptkönyvben: 50
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Panno

Mióta szakács: 2011.12.22.
61 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
szezon: nyár
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

barackos pohárdesszert, babapiskótás joghurtkrém

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

310
őszibarack 4 db
méz 1 ek
babapiskóta 200 g
joghurt 650 g
nádcukor 4 ek
citromlé 1 citromból nyert
vanília kivonat 1 kávéskanál
zselatinfix 15 g
habtejszín 300 ml