Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurtos cseresznyés sütemény Glasertől

Joghurtos cseresznyés sütemény Glasertől
Joghurtos cseresznyés sütemény Glasertől
110 perc / előkészület: 20 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha a sütemény nagyon barnulna, takarjuk le kb. 50 perc sütés után alufóliával. Porcukorral megszórva tálaljuk.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát a vajjal kikenjük, és a liszttel megszórjuk. A kompótot leszűrjük.
  2. A joghurtot elkeverjük a tojással, cukorral, vaníliás cukorral, citromlével és az olajjal, majd adagonként hozzákeverjük a sütőporral elkavart lisztet.
  3. A masszát az előkészített formába simítjuk, rászórjuk a cseresznye felét, kb. 1 cm mélyre belenyomkodjuk a masszába, majd rászórjuk a maradék cseresznyét.
  4. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 30 percig sütjük, majd megszórjuk a mandulapehellyel, és további 50-60 percig sütjük.
  5. Kivesszük, hűlni hagyjuk.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 294
elküldve: 1
receptkönyvben: 69
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1965 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

cseresznyés süti joghurttal, joghurtos cseresznyés sütemény, cseresznyés süti

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

532
cseresznyebefőtt 500 g
joghurt 150 g
tojás 3 db
citromlé 0.5 citromból nyert
cukor 300 g
vaníliás cukor 2 csomag
napraforgó olaj 300 ml
finomliszt 425 g
sütőpor 1 csomag
mandulapehely 3 ek
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál