Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurtos csirkemell sajtos burgonyával

Joghurtos csirkemell sajtos burgonyával
Joghurtos csirkemell sajtos burgonyával
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept egy budapesti lány érdeme. Nagyon finom, a pácolást leszámítva hamar elkészíthető, nyári fogás.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet megtisztítjuk, mossuk, leitatjuk róla a nedvességet. Ezután felszeleteljük, és befűszerezzük a fűszerkeverékkel.
  2. A fokhagymát összezúzzuk, majd összekeverjük a joghurttal, és ezt a fűszeres csirkemellre öntjük. Néhány órára a hűtőbe tesszük.
  3. A burgonyát alaposan megmossuk, és héjastól sós vízben megfőzzük. Amikor már puha (kicsit hűlni hagyjuk), negyedekbe vágjuk, és tűzálló tálba rakosgatjuk. A tálat nem kell kikenni.
  4. A tejfölt megsózzuk, jól kikeverjük, ráöntjük a burgonyára, megszórjuk a reszelt sajttal, és forró sütőben megpirítjuk kicsit.
  5. A bepácolt csirkehúst grillen vagy teflonserpenyőben pirosra sütjük. A sült burgonyával tálaljuk.
  6. Friss salátát készítsünk mellé.
  • sütési hőfok: 190°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 157 355
elküldve: 104
receptkönyvben: 2 534
elkészítve: 168/185
Facebookon megjelent: 2

szakács

Miss Sweetly

Mióta szakács: 2012.03.15.
97 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

joghurtos csirkemell, fokhagymás joghurtban pácolt csirkemell, fűszeres-joghurtos csirkemell filé

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

joppi
joppi / joppi Sun, 2016-11-13 00:25

Nagyon finom lett. Pici változtatásokat eszközöltem: nem csirkefűszerrel, hanem oregánó, kakukkfű, himalájai só keverékével dörzsöltem be a csirkét. Illetve a burgonya közzé aprítottam pár karika kolbit. Fincsi így is.

nkrisztee
nkrisztee Sun, 2014-06-29 19:29

Ma ez volt az ebédem és nálam csillagos 5-öst kap. Amilyen egyszerű elkészíteni, annyira finom. Köszönöm a receptet!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2014-05-10 01:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.05.09. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nand
Nand Fri, 2014-05-09 21:00

Hú, ez nagyon jól néz ki, ez lesz a holnapi ebéd nálunk!!! ;-)