Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurtos epertorta Salamon Csillától

Joghurtos epertorta Salamon Csillától
Joghurtos epertorta Salamon Csillától
45 perc / előkészület: 40 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk is elkezdődött az eper szezon. Ezt a tortát tepsibe is el lehet készíteni, és ízlés szerint dekorálni:)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összekeverjük a joghurtot a porcukorral és a zselatinnal. Kis lángon addig kevergetjük, amíg a zselatin fel nem olvad.
  2. A tejszínt kemény habbá verjük, hozzákeverjük a kihűlt joghurtos masszához.
  3. Tejbe áztatott babapiskótával kirakjuk a tortaformát és ráöntjük a fele masszát, megszórjuk felszeletelt eperrel és befedjük a maradék masszával.
  4. Pár órára hűtőbe tesszük, majd kivesszük a formából és ízlés szerint díszítjük.
     


 

  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 267
elküldve: 18
receptkönyvben: 225
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1120 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

joghurtos epertorta, epres joghurttorta, tejszínes-epres joghurttorta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mulix
mulix Tue, 2012-06-05 14:14

Mennyi ml. vagy gramm az az egy pohár joghurt?
Nálam literszámra "terem",mivel magam készítem.
És a fél csomag zselatin?
Itt van 12 gr.,20 gr., 25 gr., és még fél kilós csomag is.

489
joghurt 700 g
eper 30 dkg
porcukor 6 ek
zselatin 10 g
habtejszín 2.5 dl
babapiskóta 15 db
tej 2 dl