Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurtos-fokhagymás csirkemell

Joghurtos-fokhagymás csirkemell
Joghurtos-fokhagymás csirkemell
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Zanyukám hétvégi mamalátogatásról jött haza, amikor közölte, hogy van egy meglepetése, és csillogó szemekkel mutatta a receptet, amit egy mamámnál talált ezer éves újságból tépett ki. Jó gyerek módjára vigyorogtam, mint a tejbetök, mert a Zanyukám már megint telibe talált. Spenót, joghurt, csirkemell. Yes, yes, yes.

hozzávalók / 2 adag

A húshoz

A spenóthoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A joghurtot elkeverjük 2 gerezd zúzott fokhagymával, megsózzuk, megborsozzuk.
  2. A zsemlemorzsát elkeverjük az apróra tört kukoricapehellyel. A filéket először a joghurtban, majd a morzsás keverékben forgatjuk meg.
  3. Egyenletesen körbespricceljük olajjal, és 220 fokos sütőben 40 percig sütjük. (Ha nagyon pirulna a teteje, fedjük le alufóliával.)
  4. A spenótot megpucoljuk, megmossuk, megszárítjuk, hozzáadunk 3 evőkanál olajat, 3 gerezd aprított fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és egy nagy serpenyőben pár perc alatt megfonnyasztjuk.
  • sütési hőfok: 220°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 462
elküldve: 0
receptkönyvben: 67
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

October

Mióta szakács: 2014.04.26.
9 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fokhagymás csirkemell spenóttal, joghurtos csirkemell spenóttal, fokhagymás-joghurtos csirkemell spenóttal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

libaláb
libaláb Wed, 2014-06-11 10:40

Nagyon finom ezzel a bundával, de a mi konzervatív ízlésünknek kissé szárazkás volt így tepsiben sütve, legközelebb talán kipróbálom úgy hagyományosan, olajban elkészíteni, vagy csirke helyett pulykamellből, de mindenképpen felveszem a rendszeresen elkészítendő ételek közé, mert finom és egyszerű :)

1124
joghurt 2 dl
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 1 bögre
kukoricapehely 5 dkg
csirkemell filé 4 db
napraforgó olaj 3 ek
spenót 50 dkg
napraforgó olaj 3 ek
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint