Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurtos gyuvecs

Joghurtos gyuvecs
Joghurtos gyuvecs
85 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Patisszont is lehet beletenni, de nálunk úgy senki sem szereti.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst felkockázzuk.
  2. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és az olajon megdinszteljük. Meghintjük fűszerpaprikával, rátesszük a felkockázott húst, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. A vizet ráöntjük, és puhára főzzük.
  3. A burgonyát héjában megfőzzük, leszűrjük, megpucoljuk és felkarikázzuk.
  4. A vöröshagymát megpucoljuk, vékony cikkekre vágjuk. Kevés olajon megpároljuk, rátesszük a feldarabolt zöldbabot, a paprikát és a karikára vágott sárgarépát. Megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel, ízlés szerint fűszerezzük.
  5. Olajjal kikent tepsibe teszünk egy sor burgonyát, erre a pörköltet öntjük, majd a hagymás zöldséggel rétegezzük, és befedjük a maradék burgonyával.
  6. A joghurtot kikeverjük a tojásokkal, a tetejére öntjük, és készre sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 061
elküldve: 0
receptkönyvben: 45
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1094 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldséges-húsos egytálétel, húsos egytálétel joghurtos öntettel, zöldséges-húsos egytálétel joghurttal sütve

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

571
sertéshús 50 dkg
burgonya 70 dkg
zöldbab 25 dkg
sárgarépa 3 közepes db
paprika 3 közepes db
vöröshagyma 3 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 5 ek
fűszerpaprika 2 teáskanál
víz 2 dl
petrezselyem 0.5 csokor
tojás 2 db
joghurt 4 dl