Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurtos kiflik

Joghurtos kiflik
Joghurtos kiflik
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (28)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kiflik nekem sose akarnak klasszikusra sikerülni. Vagy túl dundik vagy nyeszlettek, kirepednek vagy kajszák. Az a minimum, hogy nem egyforma nagyok. De nem olyan családból való vagyok én - mondom Regős Bendegúz után szabadon -, hogy feladjam a harcomat az ellenem görbülő kiflikkel. Na most végre sikerültek, így le is fotóztam még forrón, hogy végre megoszthassam Veletek ezt az amúgy nagyon finom kiflireceptet.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ennyi lisztet mikróban 20 mp alatt lehet meglangyosítani.

Hogy a tepsiben a kelesztés közben langyosak maradjanak a kiflik (ez főleg fűtési szezonban gond), radiátoron melegített konyharuhát terítek a tepsi alá, és azzal is takarom le, aminek a tetejébe lazán még alufóliát is teszek.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet a cukorral meglangyosítjuk, a lisztből 2 ek-lal kiveszünk, és a tejhez keverjük az élesztővel együtt. Hagyjuk felfutni ezt az egyszerű kovászt.
  2. A langyos lisztbe keverjük a sót, a megkelt kovászt, a meglangyosított joghurtot, majd a felolvasztott vajat. Jól kidagasztjuk, hogy fényes, homogén és közepesen lágy legyen.
  3. Azonnal két részre szedjük a tésztát, két 25-30 cm-es kört nyújtunk, amiket 6-6 cikkre vágunk. A körcikkeket lazán kiflivé sodorjuk, és tepsire rakjuk.
  4. Letakarva kelesztjük fél órát. Fontos, hogy meleg helyen legyen!
  5. Mikor látjuk, hogy kezdenek szépen duzzadni, tetejüket megkenjük tejjel. Közben a sütőt is bekapcsoljuk, az aljára egy kis lábosban vizet teszünk.
  6. Előmelegített gőzös sütőbe tesszük, és szép aranysárgára sütjük.

 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 15 438
elküldve: 8
receptkönyvben: 509
elkészítve: 17/29
Facebookon megjelent: 1

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: kifli
hasonló kategóriák: hamburger-buci, édes leveles, pita, buci, burek, briós, croissant, perec, zsemle, bagel

egyéb elnevezések

joghurtos-vajas kifli, kifli reggelire

Hozzászólások (28)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lasvegas7
lasvegas7 Sun, 2016-11-20 15:49

Kedves Fahéj! Bár én még nem vagyok teljesen jártas a sütés rejtelmeiben, de nekem kicsit túl töménynek tűnik a tésztája,majdnem olyan kalácsszerű. Ez normális vagy én szúrtam el vmit? Olyanra számítottam mint bolti,kivül kicsit ropogós, belül pedig kicsit szárazabb nem kalácsszerű. Vagy lehet h több lisztet kellett volna tennem hozzá?

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2016-11-20 19:59

Jó kérdés. :) Nekem a tömény tészta éppen az, hogy nincs benne elég folyadék. Ha megsülve lett tömény a tésztája, akkor lehet, hogy nem kelt meg eléggé, lehet, az élesztő nem volt túl jó. A kalácsszerűsége az 1 evőkanál cukor meg a viszonylag kevés só kombója miatt van. Nem tudom, hogyan lett itt 1 kk só írva (nem emlékszem), mert szerintem simán mehet bele 1 púpozott teáskanál só, és csak 1 mokkáskanál cukor az élesztőhöz. Akkor biztos kiflisebb lesz az íze.
Üdv: Fahéj

főzőkanál
főzőkanál Fri, 2014-05-30 08:25

Már többször elkészítettem és remekül sikerült, nagyon jó recept. Tényleg még harmadnap is finom.

ágnes112
ágnes112 Thu, 2013-09-26 20:14

Nagy sikere van. Köszi a receptet. a férjem szerint ez igy tökéletes.Ez nagy szó

ágnes112
ágnes112 Wed, 2013-08-28 17:26

Nem szoktam kifliket sütögetni ,de kipróbáltam a receptedet.Teljes siker élmény !Nagyon finom lett.Köszi a receptet. Próbálom a többit is

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2013-08-28 18:35

Igazán örülök, hogy tetszik a recept! Remélem, a többiben sem fogsz csalódni.
Üdv: Fahéj

katka84
katka84 Thu, 2013-05-16 08:40

Drága Fahéj! - Nagyon köszönöm a gyors választ!!!:) Ahááá, szóval a liszt legyen a langyos, így már értem! :) Biztos nem lesz csalódás, a receptjeid mindig jók szoktak lenni!! :) Még egyszer köszönet a segítségért! Szép hetet kívánok, üdv: Katka.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2013-05-16 11:18

Most vettem észre, hogy ezt az "Ajánlat"-ban is leírtam, de akkor így most oké. :)
Én is szép hétvégét kívánok és jó kiflisütést tökéletes eredményel! Fahéj

katka84
katka84 Mon, 2013-05-20 16:29

Kedves Fahéj! - ma került sor az elkészítésre. Hát, isteni finom!!!!!! Úgy hogy köszönjük szépen Neked ezt a receptet!! Mától gyakran eszünk kiflit! :)
Az ajánlatot nem olvastam, nem is figyeltem, egyszerűen csak a recept érdekelt:), és még egyszer köszönöm a "magyarázatot", hogy miért is melegítsük a lisztet :) Sosem hallottam még erről a dologról. És így még tanultam is;) Köszönettel és üdvözlettel: Katka

Fahéj
Fahéj / Fahéj Mon, 2013-05-20 18:07

Örülök, hogy jól sikerült! Már csak azért is, mert a receptet magam kreáltam, csak úgy érzés szerint.:)
üdv: Fahéj

katka84
katka84 Wed, 2013-05-15 20:01

Drága Fahéj! - most nézzük ezt a jó kis receptet, és hát el "kell" mondjam: mi is külföldön élők vagyunk :D Egy dolgot azonban nem értünk: a 2. pont elejét: langyos liszthez keverjük a sót, a kovászt... !? Lehet,hogy mi vagyunk nagyon fáradtak, ne haragudj meg a kérdésért!! :) Pénteken szeretnénk megcsinálni, remélem benézel :) Előre is köszönöm a választ! Üdvözlettel: Katka

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2013-05-16 06:43

Kedves Katka!
A langyos liszt azt jelenti, hogy ne legyen hideg. Én a mikróba szoktam 20 másodpercre betenni, akkor langyos lesz. Ez azért fontos, hogy gyorsabban keljen meg. A sót azért kell a liszthez adni és nem a kovászhoz, mert a só meggátolja a kelést, ha az élesztővel közvetlenül érintkezik, a lisztben viszont szépen elvegyülve semmi gondot nem okoz. Aztán hogy ezt a sós lisztet adjuk a kovászhoz, vagy a kovászt adjuk a sós liszthez, az már mindegy. :) Remélem, nem fogsz csalódni a kiflikben.
Üdv: Fahéj

viki82
viki82 Fri, 2013-04-05 23:59

Hat ezek a kiflik GYONYORUEK!
En is kulfoldon elek, es nagyon hianyzik a magyar kifli, igy holnap el is keszitem, mert eppen van itthon natur joghurtom. :)

pulyszka
pulyszka Wed, 2013-02-27 21:54

juj de fincsi! koszi fahej a receptet! Tegnap csinaltam ez elso adagot, de ma megint suthetem. Kulfodlon elo magyarnak ez a kifli maga a menyorszag!

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Sat, 2012-12-15 12:53

Kedves Éva!Most nemrég vettem ki a sütőből ezeket a gyönyörű szép,és mint kiderült nagyon finom kifliket:)Annyit változtattam,hogy fele-fele arányban joghurttal és kefírrel készítettem,mert ez volt itthon és amikor megkentem a tetejét tejjel szórtam rá még sót,mert jó sósan szeretem a kiflit.Tökéletes a recept,köszi a finom reggelinket:)Üdv:Merci

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2012-12-15 16:33

Kedves Merci!
Igazán jó érzés, hogy tetszik a recept. Szerintem a joghurt-kefír arány nyugodtan változtatható, így is, úgy is jó lesz az eredmény. Bár nekem lett volna ilyen finom reggelim, de én csak boltit ettem.
Üdv: Éva

Zuzu Petasz
Zuzu Petasz / Zuzu Petasz Sun, 2012-11-25 11:16

Kevdes Fahéj,
ma ez a kifli volt nálunk a reggeli.
Pont olyan lett, mint a fényképen és nagyon finom volt.
A tészta jól nyújtható és szépen formázható.
Köszönet a receptért.
Üdv.
zuzu

Torma
Torma / Torma Tue, 2012-11-13 05:11

Gyönyörűek!!!! En se tudok egyforma darabokat csinalni...császár zsömlét IS formaztam szombaton, de irtó kellett koncentralnom a nagyságukra....
GRatula Neked! Ez pihe-puha? A yoghurt is lagyitja a tésztát, mint a tej? T :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2012-11-13 15:16

Kedves Timi!
Szerintem körülbelül ugyanúgy. :)
Frissen minden jól elkészített kelt tészta pihe-puha, ez is akkor a legfinomabb, mikor friss. De én még harmadnap is ettem (annyit csináltam), akkor is jobb volt, mint a bolti. :)
Üdv: Fahéj

Little Rea
Little Rea Sun, 2012-11-11 19:44

Kedves Fahéj! Elkészítettem, és úristen de imádtam!:) Annyira finom és omlós és nagyon hamar meglett:) Eddig a joghurtos graham kenyered volt a kedvenc, de most ez lett a favorit:):) Millió köszönet érte!:) Szép estét!:) Andi

Fahéj
Fahéj / Fahéj Mon, 2012-11-12 17:46

Kedves Andi!
Jaj, de örülök, hogy bevált neked is! :)
Neked is szép estét! Fahéj

623
finomliszt 50 dkg
1 kk
cukor 1 púpozott ek
élesztő 2.5 dkg
tej 1 dl
joghurt 2.5 dl
vaj 5 dkg