Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurtos lángos Lizinka konyhájából

Joghurtos lángos Lizinka konyhájából
Joghurtos lángos Lizinka konyhájából
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kisfiam egyik kedvenc étele, ezért gyakran készítem. A recept egy kedves barátnőmtől való, akivel messze sodródtunk egymástól. De amikor készítem a lángos tésztát, és olvasom a keze írását, mindig rá gondolok.

hozzávalók / 6 adag

lángoshoz

tetejére

ajánlat

Én általában negyed adagot sütök, abba egy tojást teszek, fél doboz joghurtot és kb 5 ml tejet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt kevés, langyos tejben, pici cukorral felfuttatjuk.
  2. Ezután egy nagyobb tálba szitáljuk a lisztet. Ebbe öntjük a megkelt élesztőt. Beletesszük a tojásokat, a csipet sót, a joghurtot és annyi tejet, hogy szép, lágyan ruganyos lángos tésztát kapjunk. A tésztát jól kidolgozzuk kézzel, vagy gépi dagasztóval.
  3. A tálat letakarva, meleg helyen megkelesztjük a tésztát. Ez kb. egy óra.
  4. Amíg kel a tészta, elkészítjük a fokhagymás tejfölt. A fokhagymákat megtisztítjuk, összezúzzuk, és belekeverjük a tejfölbe. Ízlés szerint sózzuk. A sajtot egy tálba reszeljük.
  5. A megkelt tésztát gyúródeszkára borítjuk, és éles késsel tetszőleges darabokra vágjuk. A kis cipókat átgyúrjuk, és legalább 15 percig pihentetjük.
  6. A deszkára készítünk egy kis tálkában olajat, és abba mártva az ujjainkat a kis tésztacipókat formázzuk, kör alakban nyújtogatjuk a kezünkkel, majd óvatosan beletesszük a forró olajba, és készre sütjük.
  7. Fokhagymás tejföllel megkenve, reszelt sajttal meghintve kínáljuk.
  • elkészítettem: 35 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 13 301
elküldve: 0
receptkönyvben: 118
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
423 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
kategória: lángos
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

joghurtos tésztájú lángos, házi lángos, sajtos-fokhagymás tejfölös lángos

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bartáné Nagy Eszter
Bartáné Nagy Eszter Mon, 2015-09-21 09:48

Üdv! Párszor már próbáltam lángost készíteni és sosem sikerült..mindig kemény lett és az is maradt...DE! megtaláltam ezt a receptet, kipróbáltam és végre SIKERÜLT!! Nagyon puha és finom lett! Innentől csak ezt a receptet fogom használni! :)

/Eszter/

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea Mon, 2015-09-21 12:10

Szia Eszter!
Köszönöm a visszajelzésedet, örülök, hogy sikerült a lángos és és ízlett nektek. Valóban puha és még másnap is frissnek tűnik melegítés után!
További szép napot! Andi

1175
friss élesztő 5 dkg
tej 5 dl
cukor 3 csipet
finomliszt 100 dkg
tojás 3 db
1 csipet
joghurt 45 g
napraforgó olaj 3 dl
fokhagyma 3 gerezd
tejföl 2 dl
trappista sajt 5 dkg
0 ízlés szerint