Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurtos lilakáposzta-saláta feta sajttal

Joghurtos lilakáposzta-saláta feta sajttal
Joghurtos lilakáposzta-saláta feta sajttal
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

 Imádom az Anyukám-féle párolt lilakáposztát. Ennek ellenére egy évben egyszer esszük a családdal szilveszterkor, valamilyen igen laktató malacsült mellé. 

Próbáltam egy olyan kis salátát össze dobni, ami megállja a helyét külön is, de akár köretként is, bármilyen párolt, sült húshoz. 

 

 
 

hozzávalók / 4 adag

Káposzta

Öntet

ajánlat

 A joghurtos öntet kis könnyedséget kölcsönöz neki, csirke, pulyka de más húsok mellé is ajánlom. Ugyanakkor önálló salátaként is megállja a helyét. 

 

 

Szólj hozzá!

elkészítés

A káposzta elkészítése

  1. A káposzta külső leveleit eltávolítjuk, a káposztát megmossuk.
  2. Hosszú csíkokra szeleteljük, vagy, ahogy nekünk tetszik, alaposan megsózzuk és minimum egy fél órát lefedve pihentetjük, hogy egy kis levet eresszen.
  3. A sózott káposztát lecsepegtetjük, kifacsarjuk kissé, és rátesszük a már olajon fonnyadozó hagymákra. Kis lángon, fedő alatt, kis rést hagyva, lassan puhára pároljuk.
  4. Közben hozzáadunk egy kis friss citrom levet, ízlés szerint sót, borsot.
  5. Ha a káposztánk megpuhult, levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni, hogy hozzá adhassuk az öntetet. (Ha maradt a káposztán lé, azt leöntjük róla, de azoknak, akik kicsit szaftosabban szeretnék elkészíteni, ajánlom, hogy tegyék el későbbre, és ha kell, keverjenek belőle egy kicsit a joghurthoz.)

Az öntet elkészítése

  1. A joghurtot simára keverjük.
  2. Nagyobb darabokban belekeverjük a feta sajtot. (Néhány darabkát elteszünk a tálaláshoz.)
  3. Ízlés szerint sózzuk, (a sajt is sós), tarka, frissen őrölt borssal ízesítjük.
  4. A már kihűlt káposztához hozzákeverjük az öntetet.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 835
elküldve: 0
receptkönyvben: 33
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Bittersweet

Mióta szakács: 2015.01.26.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

párolt káposzta joghurttal és fetával, káposztasaláta joghurtos öntettel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

285
káposzta 1 közepes db
vöröshagyma 1 kis db
citromlé 5 csepp
cukor 1 teáskanál
1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
joghurt 4 dl
citrom 1 db
1 kávéskanál
feta sajt 20 dkg
négyszínű bors 0 ízlés szerint