Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurtos málnás-habos torta

Joghurtos málnás-habos torta
Joghurtos málnás-habos torta
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hétvégi ebédhez készítettem. Kellemesen savanykás a joghurttól és a málnától. A krémbe -a vaníliás cukron kívül- nem tettem semmilyen cukrot, mivel a tejszínhab már eleve cukrozott volt. Természetesen aki édesebben szereti, a málnás hab összeállításánál még ízlésének megfelelően tehet hozzá porcukrot.

hozzávalók / 12 adag

Tortaalap

Joghurtos-málnás hab

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mirelit málnát tésztaszűrőbe kiborítjuk, hagyjuk kiolvadni.
  2. A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, a fehérjéből kemény habot verünk.
  3. A kakaót a liszttel összekeverjük.
  4. A sárgáját és a kakaós lisztet a habra öntjük, majd óvatosan egyneművé keverjük.
  5. A tortaforma alját és oldalát vékonyan kizsírozzuk, liszttel behintjük (a fölösleget ütögessük ki belőle), a tortamasszát beleöntjük, elsimítjuk benne.
  6. Kb. 15-20 perc alatt megsül, tűpróbát csináljunk! A tortaformában hagyjuk kihűlni.
  7. Ha teljesen kihűlt, tálra tesszük, és 3 vékony lapot vágunk belőle. Mivel ez egy vékonyabb torta, nem baj, ha esetleg elszakad a lap. A hab jótékonyan mindent eltakar.
  8. A joghurtban elkeverjük a vaníliás cukrokat. A tejszínből kemény habot készítünk, belekeverjük a joghurtot.
  9. Kevés vízzel elkeverjük a zselatinport, forráspontig melegítve felolvasztjuk a zselatint, ráöntjük a joghurtos habra és belekeverjük a kiolvadt málnát.
  10. Laponként megtöltjük a tortát, a málnás habbal befedjük a tetejét és az oldalát is, majd 2-3 órára hűtőbe tesszük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 28 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 354
elküldve: 5
receptkönyvben: 76
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabys

Mióta szakács: 2012.08.10.
138 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

málnahabos torta, tejszínes-málnás torta, joghurtos-tejszínes málnatorta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Tue, 2013-10-01 11:49

Hmmmmm... hát ki más csinálna ilyen guszta finomságot , már megint. :-)
A nyálelválasztásom egyből megindult.
Egy közös sütögetésen lassan tényleg elgondolkodhatunk. :-D
Ismét tökélesetes párosítás, málna-joghurt.
Puszi

Gabys
Gabys / Gabys Tue, 2013-10-01 15:00

:DDDDD telepátia:)))) Épp most csinálom a mascarponés tejcsokis sütidet:DD Puszi

Torma
Torma / Torma Sun, 2013-09-29 23:02

Gabincka, ez nagyon tetszik :)) hogy tudtad ilyen szépre süt es vágni azt a tortalapot? Gratulálok! A málna szepen márványosra festette a krémet...nekem valo, pikáns ízek :) puszi, Tormus :)

Gabys
Gabys / Gabys Mon, 2013-09-30 19:51

Tudod Tormusom van egy nagyon jó tortasütőm, egy hosszú és vékony pengéjű éles késem. A tenyeremmel + érzem, mikor vágom. Hát valahogy így...:))))) Pusziim: G

Gabys
Gabys / Gabys Sun, 2013-09-29 19:17

Örülök, hogy tetszik Piroskám. Remélem ízleni is fog:) Sok puszi: Gabi

237
tojás 5 db
cukor 15 dkg
finomliszt 6 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 g
joghurt 375 g
vaníliás cukor 2 csomag
növényi tejszín 0.5 l
zselatin 1 ek
málna 25 dkg