Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurtos-málnás kocka

Joghurtos-málnás kocka
Joghurtos-málnás kocka
45 perc / előkészület: 25 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept Erdei gyümölcsös kocka néven jelent meg kedvenc lapomban, a Vidék Íze 2010. februári számában (25. oldal).
Most csak málnám maradt a tél vége felé a fagyóban, de így is nagyon finom lett.
A tetejére én 2 Dr.Oetker-féle színtelen tortazselét (kis kék tasakos) tettem a málna levével elkészítve. Kicsit meggyűlt a bajom a zseléporral, és tutira akartam menni, hogy a teteje szép legyen.

 

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta elkészítése:


  1. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
  2. A tojássárgákat a cukorral alaposan kikeverjük, majd a sütőporos liszttel együtt a kemény habhoz keverjük óvatosan.
  3. Megsütjük, és hagyjuk kihűlni.

Krém elkészítése:


  1. A málnából félrerakjuk a szebb szemeket díszítésnek.
  2. A többit egy edényben feltesszük a cukorral, és lassú tűzön kevergetve sűrű péppé főzzük.
  3. Egy kevés vízben feloldjuk a zselatinport, és a joghurttal elkeverjük, majd a kihűlt málnapéphez adjuk.
  4. A (jól lehűtött) tejszínt  felverjük a habfixálóval és a cukorral együtt, majd óvatosan a joghurtos krémhez keverjük.
  5. A krémet ezután a kihűlt piskótára simítjuk, a tetejét pedig a félrerakott málnaszemekkel díszítjük.

Zselatin elkészítése:

  1. A málnaszörpöt felmelegítjük, és feloldjuk benne a zselatinport.
  2. Amikor langyosra hűlt, és kezd sűrűsödni  a joghurtos-málnás krém, a  tetejére öntjük.
  3. Hűtőszekrénybe rakjuk kb. 3 órára dermedni.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 20 786
elküldve: 2
receptkönyvben: 227
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Juditka

Mióta szakács: 2008.09.22.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: nyár
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tejszínes-joghurtkrémes gyümölcstorta, málnás joghurttorta, málnás-joghurtos gyümölcskocka, tejszínes-joghurtos piskóta málnával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Juditka
Juditka / Juditka Mon, 2012-04-02 10:58

Amaerilde,

A receptet - mint említettem a story részben - innen készítettem el.
http://www.videkize.hu/erdei_gyumolcsos_kocka

Értem a kérdésed, hiszen az étkezési zselatin porra is rávan írva, hogy "kevergetés mellett felforraljuk" itt meg csak az van ,hogy keverd el a joghurttal (nyilván te is a hűtőbe tartod), tehát hideg minden hozzávaló, még a málnapép is hűlt,mikor hozzákevered. A tejszines habfixálós rész is hideg. Akkor mikor aktiválod a zselatint,mikor annak kell a meleg?
Jogos a felvetésed... én a zselatinport kevés vízzel egyszer felforraltam és félig langyosan sokszor kevergetve, hogy ne bőrözzön be,beleadtam a joghurtot, megint elkevertem, majd a kihűlt málnáspépet adtam hozzá, az már teljesen lehűtötte, összekevertem,ez már nem volt lágy, majd a tejszines habfixálós részt adtam hozzá, az megint összkapta és nekem ilyen lett ,mint a fotón.(saját fotó) Nem volt gumicukor rugózású, de nem is folyt összevissza. De tarthatta volna még magát erősebben, de én is a receptet másoltam be forrást megjelölve.
Ha legközelebb csinálom, biztosan több zselatinport használnék.
Remélem tudtam segíteni és nem riaszt el az elkészítése,mert nagyon finom süti.

Amaerilde
Amaerilde / Amaerilde Sun, 2012-04-01 12:18

Nagyon jól hangzik!
Az a kérdésem lenne, hogy a zselatiporos joghurtot nem kell meglangyosítani? A langyos málnapép "megköti" eléggé a zselatint?

914
tojás 3 db
finomliszt 3 evőkanál
cukor 3 ek
sütőpor 1 kk
málna 40 dkg
cukor 20 dkg
zselatin 5 dkg
joghurt 3 dl
habtejszín 3 dl
habfixáló 1 csomag
szörp 3 dl
zselatin 3 teáskanál