Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurtos mandulapite

Joghurtos mandulapite
Joghurtos mandulapite
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A joghurtot és mandulát is nagyon szeretem, gyakran használom fel különböző sütik készítéséhez. A kettőt eddig még nem kombináltam, pedig mindkettő ízében van valami könnyedség és lágyság, ezért nagyon passzolnak egymáshoz. A tetején ropogósra sült morzsatészta és a mandula pedig csak plusz kényeztetés...:)

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Krém

A tetejére

ajánlat

Ha valaki a sütemény cukros változatát készíti, ajánlom, hogy a lereszelt morzsatésztát gazdagítsa egy evőkanálnyi barna cukorral, ettől szebben karamellizálódik és ropogósabb lesz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőporos, cukros (édesítős) lisztet a margarinnal alaposan elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a két tojássárgáját, az aromát és a citrom lereszelt héját, valamint az egy csipet só.
  2. Alaposan kidolgozzuk a tésztát, és fóliába csomagolva a hűtőszekrényben pihentetjük addig, amíg a krémet el nem készítjük.
  3. A tojások fehérjét a cukorral (édesítőszerrel) kemény habbá verjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a joghurtot, a tejfölt, az aromát és a citrom levét. Legvégül óvatosan összeforgatjuk a rétesliszttel.
  4. A süti összeállítása a következőképpen történik. Egy kis tepsit előkészítünk, és a kinyújtott tészta 2/3-dát belerakjuk, az alját villával kiszurkáljuk. Ezután ráöntjük, és óvatosan elsimítjuk rajta a joghurtkrémet. A maradék tészta 1/3 részét a reszelő nagy lyukú részén a krémre reszeljük, ha ezzel is végeztünk, a tetejére szórjuk az előzetesen száraz serpenyőben kissé megpirított mandulapelyhet.
  5. A sütinket előmelegített (alul-felül sütési funkción) 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük. Ezután langyosra hűtjük, és porcukorral megszórjuk, majd mindenki örömére frissen tálaljuk. :)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 552
elküldve: 1
receptkönyvben: 38
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

medea

Mióta szakács: 2014.04.03.
134 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

joghurtkrémes pite, mandulás-joghurtkrémes pite, joghurtos pite pirított mandulával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

307
sütőpor 0.5 teáskanál
édesítőszer 120 g
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 18 dkg
margarin 10 dkg
tojássárgája 2 db
mandulaaroma 10 csepp
citromhéj 1 citromból nyert
1 csipet
tojásfehérje 2 db
édesítőszer 120 g
görög joghurt 2 dl
tejföl 150 g
mandulaaroma 10 csepp
citromlé 1 citromból nyert
rétesliszt 3 evőkanál
mandulapehely 5 dkg