Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurtos meggyes pite Edittől

Joghurtos meggyes pite Edittől
Joghurtos meggyes pite Edittől
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A múlt évben eltett, cukrozott meggyel készítettem.

Nagyon finom lett.

Ajánlom mindenkinek.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mérce 150 grammos joghurtos pohár. A tojásokat összekeverjük a joghurttal. Ekkor 1 poharat kimosunk, szárazra töröljük, és ez lesz a mérce. A lisztet a sütőporral összekeverjük. Ezután minden hozzávalót egyben összekeverünk.
  2. 20×30 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk, és a masszát beleöntjük. A lecsepegtetett meggy szemeket rászórjuk.
  3. 180 fokra melegített sütőben kb. 40 percet sütjük. TŰPRÓBA!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20×30 cm
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 18 393
elküldve: 4
receptkönyvben: 96
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: 1

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
292 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

meggyes lepény, kevert pite

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zakmar
zakmar Sun, 2019-03-31 10:40

Kedves Edit, most jutott el hozzám ez e finom sütike recept, nagyszerű! :) Szép magas lett, még hűl, de biztos finom lesz. Ja és nem mellesleg tényleg nem bonyolult! :) Angyal Károly tanácsát is megfogadtam! Mégegyszer köszönöm, szép napot! :)

Angyal Károly
Angyal Károly / Angyal Károly Mon, 2018-09-10 14:05

Ez a recept örök kedvenc maradt, nem csak nekem hanem mindenkinek aki megkóstolta már, mostanában a Lidl-ben kapható nagy-poharas Görög joghurtból sütöm, az egy picit keményebb állagú és markánsabb ízű, nagyon jól kihozza a meggy ízét még akkor is ha befőttből van. Igaz egy parányit változtattam az elkészítésén, először a tojást verem fel majd hozzá adom a cukrot (+vaníliás cukrot) és tovább verem, majd az olajat, egy picivel később joghurtot a legvégén a liszt és a sütőport valamint a fahéjat, olyan lesz a "massza" állaga, hogy habkártyával egyenletesre szét lehet simítani a tepsiben... ezen a héten már másodszorra sütök belőle egy nagy tepsivel...

Angyal Károly
Angyal Károly / Angyal Károly Mon, 2016-01-18 18:38

Nem rég lett kész, igaz meggy helyett sárgabarack befőtt került a tetejére, de a lényegen nem változtat, hogy ez egy jó és könnyen elkészíthető sütemény. Felszeletelve pihekönnyű. Nekem egy hatalmas sikerélmény, mert eddig nem sütöttem soha tojásból felvert vagy kevert süteményeket, ugyan is elég hitvány minőségű volt a török gáztűzhely sütője. Nem rég beruháztam egy új elektromosra, abban tökéletes lett! :-)

823
tojás 3 db
gyümölcsjoghurt 300 ml
finomliszt 450 g
cukor 300 g
napraforgó olaj 150 ml
vaníliás cukor 1 csomag
fahéj 1 csipet
sütőpor 1 csomag
meggy 60 dkg