Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurtos padlizsán

Joghurtos padlizsán
Joghurtos padlizsán
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű padlizsános előétel, vagy meleg saláta, amit a zsálya íze érdekessé tesz.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1.  A padlizsánokat megtisztítjuk, meghámozzuk, és 3 mm széles karikákra vágjuk. A szeleteket egy tepsibe helyezzük. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, a citrom levével. A zsálya leveleket a tetejére helyezzük.
  2. 180°C-os sütőben meggrillezzük. Kb. 15-20 perc múlva, amikor már megpirul a padlizsán, a joghurtot rálocsoljuk a tetejére, és reszelt sajttal meghintjük. További 8-10 percig sütjük, míg a sajt rá nem olvad, és aranyszínű nem lesz. Pirítóssal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 61 950
elküldve: 26
receptkönyvben: 1 359
elkészítve: 25/53
Facebookon megjelent: -

szakács

Beácska

Mióta szakács: 2008.04.25.
104 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: görög
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
mikor: vacsora
adag: 4 főre

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Cpt. Flint
Cpt. Flint Tue, 2012-07-31 09:34

Látom, hogy már nagyon régi a bejegyzés, de ha esetleg mégis idevetődik a készítője, akkor kérdezném, hogy a zsályalevél a padlizsán tetején a hosszas grillezéstől nem szárad ki, aszik össze, barnul meg? Mert az úgy nem finom, elveszíti az aromáját, égett pernye íze lesz. Én nem mernék zöldfűszert grillezni így, vannak rossz tapasztalataim.
Inkább belekeverném a zsályát a joghurtba (esetleg valamennyire felaprítva).

HNikikee
HNikikee / HNikikee Fri, 2010-12-03 01:03

Kedves Beácska!
Jövőre ha megint lesz a kis kertünkben padlizsán el fogom készíteni.Az ilyen és ehhez hasonló zöldséges ételek szerintem szezonban a legízletesebbek.Meg ha a saját kis kertben terem szerintem még finomabb..Bár ez csak az én véleményem.Köszi a receptet!

Fairy of cuisine
Fairy of cuisine Wed, 2010-09-22 20:41

Nekem sajnos nem sikerült :-(
Pedig egész nap erre vártam, a fényképen olyan jól néz ki.
Nem tudom mi ronthattam el......

pagota
pagota Tue, 2010-08-17 22:19

Fincsi! (Zsálya nélkül is-azt ugyanis éppen nem tudtam beszerezni.)

MiniMe9
MiniMe9 Mon, 2009-08-03 16:22

Nagyon finom volt, midig ezt készítem ha kapok padlizsánt. köszi

357
padlizsán 2 db
joghurt 4 dl
zsálya 5 db
sajt 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 4 ek
citromlé 1 fél citromból nyert