Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurtos padlizsán Glaser konyhájából

Joghurtos padlizsán Glaser konyhájából
Joghurtos padlizsán Glaser konyhájából
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Köretként grillezett húsok mellé vagy csak magában friss bagettel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánt megmossuk, szárazra töröljük, a végét levágjuk, vékony karikákra vágjuk, majd négybe vágjuk.
  2. A padlizsánt besózzuk, kb. 15 percig pihentetjük.
  3. Egy serpenyőben olajat melegítünk, a padlizsánról leöntjük a levét, papirtörlővel leszárítjuk, majd adagonként aranybarnára sütjük, közben pótoljuk az olajat. Papírtörlőre szedjük. Még melegen megszórjuk a borssal.
  4. Az öntethez a joghurtot összekeverjük a bazsalikommal, petrezselyemmel, kurkumával, római köménnyel és a zúzott fokhagymával.
  5. A padlizsánt elkeverjük az öntettel.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 11 036
elküldve: 5
receptkönyvben: 344
elkészítve: 27/30
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: szilveszter, vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sült padlizsán joghurtosan, joghurtos padlizsánsaláta, fűszeres padlizsán joghurtöntettel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Beooo
Beooo Sun, 2014-06-22 19:25

Nagyon finom. Többször meg fogom csinálni. Köszönöm!

mézédes
mézédes Sat, 2014-05-24 10:25

Nagyon finom! Sült csirke és röszti mellé fenomenális volt. Megtartom!

Nyinus
Manóki / Nyinus Thu, 2013-08-22 19:52

Köszönöm a receptet! Pont ezek a hozzávalók voltak itthon és ez a vacsi bearanyozta a napomat.

TRendetlen
TRendetlen / TRendetlen Sun, 2012-08-12 11:04

Most csinálom, Törökországban ettem hasonlót, remélem, hogy ugyanolyan finom lesz. Örülök, hogy találtam nálad ilyen receptet.

344
padlizsán 700 g
joghurt 500 ml
1 tk
bors 0.5 tk
fokhagyma 2 gerezd
napraforgó olaj 100 ml
bazsalikom 2 ek
petrezselyem 2 ek
kurkuma 1 tk
római kömény 0.5 teáskanál