Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurtos padlizsánkrém (Padlizsánkrém 3.)

Joghurtos padlizsánkrém (Padlizsánkrém 3.)
Joghurtos padlizsánkrém (Padlizsánkrém 3.)
135 perc / előkészület: 15 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A padlizsánkrémnek ezernyi variációja létezik: mondhatnánk, ahány ház, annyiféleképpen készül. Persze azért megvannak a fő irányvonalak, de azon belül kerülhet a krémbe sok minden (pl bazsalikom, szardellafilé, sült paprika).
Ezúttal joghurtos verzió készült a konyhámban, és kipróbáltam egy új sütési módszert is (amiről a Bűvös Szakácson olvastam).

hozzávalók / 3 adag

A padlizsánhoz

A sütéshez

  • 100 dkg (durva szemű tengeri)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánok végét levágjuk, majd hosszában megfelezzük. Vékonyan megkenjük olívaolajjal.
  2. Durva sóágyra helyezve, légkeveréses 110 fokos sütőben, kb két óra alatt megsütjük.
  3. Közben a joghurtot lecsepegtetjük: finom szövésű gézkendőbe tesszük, összefogjuk, felkötjük (mondjuk a mosogatócsapra) és hagyjuk lecsöpögni.
  4. A megsült padlizsánok héját lehúzzuk, húsukat összezúzzuk.
  5. Hozzáadjuk az olívaolajat, a visszamaradt krémes joghurtot, citromlevet facsarunk rá, és sóval, borssal ízesítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 68 911
elküldve: 18
receptkönyvben: 890
elkészítve: 18/29
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
fogás: hideg előétel
adag: 3 főre
mikor: uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett

egyéb elnevezések

padlizsánkrém joghurtosan

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Koni08
Koni08 Sat, 2015-08-01 22:42

jaj végre, valami finom, amiből kimaradhat a fokhagyma :DD

doramokus
doramokus Sun, 2013-09-29 16:12

Életem első padlizsánjából ez a krém készült el. "Sajnos" nem maradt belőle egy falat sem holnapra.
Köszönöm a receptet, nagyon finom volt! Purpur kenyeret ettem hozzá és friss salátamixet. Ritka finom estebéd. :)

summerflower
summerflower Sat, 2012-10-20 19:47

Kedves Petra! Egyszerű, de mégis számomra különleges ízvilágú padlizsánkrém:) köszönöm a receptet!
Anna

104
padlizsán 40 dkg
joghurt 125 g
citromlé 1 tk
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
100 dkg