Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurtos ribizlitorta

Joghurtos ribizlitorta
Joghurtos ribizlitorta
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most készítettem először a szülinapomra.

hozzávalók / 12 adag

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

ajánlat

Szülinapra, névnapra.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a tojásfehérjét 6 dkg cukorral habbá verjük.
  2. A tojássárgát a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet.
  3. Végül a fehérjehabot.
  4. Tortakarikában megsütjük.
  5. A krémhez a ribizlit rúdmixerrel összetörjük. Hozzáadjuk a joghurtot, a cukrot,a vaníliacukrot és a már vízben előzőleg felfőzött zselatint. Majd a végén a felvert hulalát. Jól összekeverjük.
  6. A piskótát megkenjük a dzsemmel, visszahelyezzük rá a karikát, így töltjük bele a krémet. Eligazgatjuk, és 2-3 órára a hűtőbe tesszük.
  7. Majd a karikát levesszük, és megkenjük a felvert hulalával, majd tetszés szerint díszítjük, és megszórjuk ribizlivel.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 855
elküldve: 3
receptkönyvben: 23
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikóka

Mióta szakács: 2013.08.29.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

ribizlis torta, tejszínes ribizlis torta, joghurtos gyümölcstorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

351
tojás 3 db
cukor 15 dkg
napraforgó olaj 0.3 dl
tej 1 dl
finomliszt 18 dkg
sütőpor 1 kávéskanál
cukor 15 dkg
gyümölcsjoghurt 300 ml
piros ribizli 10 dkg
ribizlidzsem 3 ek
zselatin 1 dkg
víz 0.5 dl
növényi habtejszín 300 ml
vaníliás cukor 1 csomag
növényi habtejszín 200 ml
piros ribizli 10 dkg