Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurtos rozsos kenyér

Joghurtos rozsos kenyér
Joghurtos rozsos kenyér
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A képen látható kenyér kenyérsütőben készült, de lehet sütőben is sütni. Tökéletes, ha a következő napi reggelire elő akarunk készülni, mert másnap is ugyanolyan finom, mint frissen. Sőt harmadnap is, már ha megéli... Túróval és retekkel a legfinomabb. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ha kenyérsütőben készül, akkor a gép által preferált sorrendben hozzáadjuk az alapanyagokat. Az én kenyérsütőmön van teljes kiőrlésű program, ami tökéletes állagúra süti ezt a kenyeret (hosszabb a kelesztés ideje ennek a programnak).
  2. Ha nem kenyérsütővel készítjük: dagasztógéppel elkészítjük a kissé nyúlós tésztát, majd letakarva 2 órán át kelesztjük. Ezután cipót formázunk belőle, és 230 fokra előmelegített sütőben sütjük 20 percet, majd 200 fokra levesszük a hőmérsékletet, és tovább sütjük még kb. 30 percet.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 3 448
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Americana

Mióta szakács: 2016.01.12.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret

egyéb elnevezések

rozskenyér, joghurtos rozskenyér, kenyérsütőben sült rozskenyér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

491
rozsliszt 15 dkg
teljes kiőrlésű liszt 15 dkg
finomliszt 20 dkg
joghurt 2 ek
napraforgó olaj 2 ek
2 kávéskanál
cukor 1 ek
instant élesztő 3.5 g
víz 2 dl