Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurtos spenót

Joghurtos spenót
Joghurtos spenót
17 perc / előkészület: 10 perc főzés: 7 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű köretként grillezett húsok mellé, de önmagában is friss kenyérrel nagyon finom.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spenótot megmossuk, majd salátacentrifugában megpörgetjük. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.
  2. A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk, rászórjuk a hagymát, üvegesre pároljuk. Hozzákeverjük a kurkumát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a spenótot, jól összekeverjük, majd lefedve, közben-közben megkeverve, kb. 5-7 percig pároljuk. Sóval, borssal és római köménnyel fűszerezzük. Levesszük a tűzről és hagyjuk hűlni.
  3. A joghurtot a kihűlt spenóthoz adjuk, elkeverjük. Sóval, borssal, római köménnyel és citromlével ízlés szerint ízesítjük. Tálalásig hűtőben tároljuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 855
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1960 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 3 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

spenót joghurtosan

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

208
spenót 400 g
vaj 1 ek
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
kurkuma 1 tk
görög joghurt 400 g
római kömény 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
citromlé 1 ek