Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurtos szamócakrém

Joghurtos szamócakrém
Joghurtos szamócakrém
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk nem sokat szokott a hűtőben várakozni, van hogy egyből neki esünk.
Mirelit szamócából is szoktam csinálni, fagyosan összeturmixolom a szamócát, így olyan lesz, mint egy fagyi.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha keményebbet szeretnétek csinálni, akkor 3 kanál tejszínt fel kell melegíteni, és feloldani benne 1 ek zselatint és a szamócához keverni. Akkor viszont be kell tenni a hűtőbe egy kis időre.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szamócát előbb jól megmossuk, majd megtisztítjuk. Pár szemet félreteszünk, a többit turmixgéppel vagy villával összetörjük, megszórjuk a porcukorral.
  2. A tejszint kemény habbá verjük, és belekeverjük a habfixálót.
  3. A joghurtot a szamócához keverjük, majd a tejszínhab 3/4 részét is.
  4. Poharakba töltjük, a maradék tejszinhabbal és a szamócával díszitjük.
  5. Hűtőben tároljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 263
elküldve: 1
receptkönyvben: 144
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hoprik ferencné

Mióta szakács: 2011.03.31.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

eperkrém, joghurtos eperkrém, szamócakrém

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szivike18
Szivike18 Fri, 2012-06-01 21:11

Mindenkinek üzenném: ha véletlenül kifelejtődik a joghurt, úgy is finom :)

Egyetlen hibája van ennek az édességnek: túl gyorsan fogy :)

Köszi a receptet!

krivan
krivan Fri, 2011-05-06 18:42

Köszönöm a receptet! Egyszerű, gyors és finom...
Én 3 nagy szem friss és mirelit eper keverékéből csináltam fél adagot. Tejszínhabot pedig 2 dl készítettem Hulalából (így nem kellett fixáló).
Üdv,
Kriván

407
szamóca 50 dkg
joghurt 300 g
habtejszín 3 dl
porcukor 10 dkg
habfixáló 1 csomag