Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurtos-tejfölös fánk

Joghurtos-tejfölös fánk
Joghurtos-tejfölös fánk
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fánkszezonban kísérletezésképpen készült. Nekünk tetszett. Azonnal fogyasztandó!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a sütőporral, a sóval és a szerecsendióval elkeverjük.
  2. Habverővel addig keverjük a tojásokat kanalanként hozzáadva a cukrot, míg kifehéredik.
  3. A tojásos masszába belekeverjük a tejfölt, a tejet, vajat, lekvárt, és összedolgozzuk.
  4. Ehhez adjuk kanalanként a lisztet, és egy spatulával összeforgatjuk, hogy egynemű masszát kapjunk. Lisztezett deszkán kézzel cipóvá formázzuk. Ha túl lágy lenne, akkor teszünk még hozzá lisztet.
  5. Hűtőben pihentetjük fél órát.
  6. Alaposan lisztezett deszkán jó ujjnyi vastagra kinyújtjuk, kiszaggatjuk, és 180 fokos olajban kisütjük, mindegyik oldalát míg aranybarna lesz (kb. 1,5-2 percig).
  7. Papírtörlőre szedjük, lecsöpögtetjük az olajat, és ízlés szerint porcukorral szórjuk, lekvárral kínáljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 885
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Németi Olga

Mióta szakács: 2012.02.06.
105 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, Anyák napja, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gyümölcsjoghurtos fánk, tejfölös fánk

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1880
rétesliszt 50 dkg
1 tk
szerecsendió 18 g
sütőpor 1 ek
tojás 2 db
porcukor 25 dkg
tejföl 10 dkg
gyümölcsjoghurt 1 dl
tej 3 ek
vaj 45 g
sárgabaracklekvár 2 ek
napraforgó olaj 5 dl