Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurtos túrótorta 10. - ribizlivel

Joghurtos túrótorta 10. - ribizlivel
Joghurtos túrótorta 10. - ribizlivel
13 perc / előkészület: 10 perc főzés: 3 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon könnyű desszert, főleg nyárra, mindenféle idénygyümölccsel.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Igazi vendégváró finomság.
 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót összeturmixoljuk a joghurttal, vaníliás cukorral.
  2. A margarint habosra keverjük a cukorral, majd jó alaposan hozzákeverjük a túrós-joghurtos masszát.
  3. A gyümölcslében jól elkeverjük a zselatint, folyamatos kevergetés melett jól felmelegítjük, hogy gyöngyözni kezdjen, de forralni nem szabad, mert nem fog megkötni!
  4. Langyosra hűtjük, miközben gyakran kevergetjük.
  5. Azért, hogy biztosan ne legyenek benne zselatincsomók a sütiben, először a langyosra hűtött zselatinhoz keverjünk hozzá a 3-4 evőkanál masszát, és csak utána adjuk a többihez.
  6. Keverjük bele a gyümölcsöket, és már önthetjük is a desszertes gyűrűbe.
  7. Majd a tetejét kirakjuk babapiskótával, amit belenyomkodunk a masszába, hogy ne legyen kemény.
  8. Hűtőbe tesszük több órára, és másnap tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 532
elküldve: 6
receptkönyvben: 231
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Hossó Anita

Mióta szakács: 2011.05.23.
154 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

joghurttorta gyümölccsel, gyümölcsös joghurttorta, ribizlis joghurttorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

722
joghurt 4 dl
tehéntúró 50 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 15 dkg
margarin 10 dkg
zselatin 3 teáskanál
piros ribizli 20 dkg
gyümölcslé 1.5 dl
babapiskóta 10 dkg