Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurtpácos panírban sült hal cukkinisalátával

Joghurtpácos panírban sült hal cukkinisalátával
Joghurtpácos panírban sült hal cukkinisalátával
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A joghurtpácos, prézlis hal hasonlít a rántott halra, de jóval egyszerűbb elkészíteni. A kukoricás prézli nem más, mint kukoricás kenyérből készült morzsa, amely helyettesíthető zsemlemorzsával, vagy bármilyen kenyérmorzsával. A cukkiniből hasonló salátát készíthetünk, mint az uborkából, annyi különbséggel, hogy az öntetet melegen adjuk a vékonyra gyalult cukkinihez.

hozzávalók / 2 adag

A halhoz

A salátához

ajánlat

A cukkinisalátát melegen kínáljuk a halhoz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halszeleteket megszórjuk sóval.
  2. A joghurtba keverjük a zúzott fokhagymát, beleforgatjuk a halszeleteket, és 10 percig pácoljuk.
  3. A joghurtos halat kukoricás kenyérmorzsába forgatjuk, és forró olajban kisütjük. (Panírozáskor ügyeljünk arra, hogy a morzsa jól tapadjon a halra. Sülés közben a halat lapát segítségével fordítsuk meg, mert könnyen törhet a halhús.)
  4. A cukkinit vékonyan legyaluljuk, enyhén sózzuk.
  5. Az öntet hozzávalóit összekeverjük, melegítjük, és a cukkinire öntjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 50 467
elküldve: 14
receptkönyvben: 698
elkészítve: 15/33
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

joghurtos rántott hal melegen tálalt cukkinisalátával, rántott tilápiafilé cukkinivel

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

firstlady
firstlady Thu, 2019-05-16 23:24

A joghurtos pác remek ötlet. Afrikai harcsafiléből, kiolajozott kerámiatálban, a szeletek tetejét is gyengén olajjal megspriccelve, sütőben sütöttem meg. Maradt egy szelet estére, hidegen is nagyon ízlett, talán még jobban érvényesül a fokhagyma íze. Nagy halfogyasztók vagyunk, ez a recept biztosan gyakran lesz műsoron, mert szinte semmi munka sincs vele, és nagyon finom. Köszönöm szépen. :)

firstlady
firstlady Thu, 2019-05-16 23:27

Ja, és tzatzikit készítettem mellé, nem mintha a cukkinisaláta ellen bármi kifogásom lenne, csak éppen uborka és kapor volt otthon, cukkini meg nem. De ez is remekül passzolt hozzá.

plentera85
plentera85 / plentera85 Sat, 2013-01-05 20:07

Tipp...Előtte nap mindenképp!!!! olvasszátok ki a halat ( akár a pácban ) és bundázás előtt csöpögtessétek le szárazra vagy papírtörlővel itassátok le a felesleget..
Vagy lehet akár dupla bundázni is azaz liszt-tojás-morzsa-tojás-morzsa.
Egyszer vettünk olyan halat , ami haltörzsnek nézett ki, pedig haltörzsre formázott összefagyott halszeletek voltak, hadd ne mondjam rántás közben szétesett mind, azóta előtte este kirakom a halat kiolvadni...
Nekem pác nélkül is isteni a rántott hal, de így is finomnak hangzik,ki fogom próbálni, csak bunda nélkül, sütőben alufóliába tekerve vajjal, már most tudom, hogy isteni lesz :) Köszi a receptet :)

vcsuka
pussycat / vcsuka Wed, 2012-12-26 15:36

En is elfogom kesziteni, de en ugy gondolom, hogy sutoben sutve lenne nagyon jo, mert akkor nem kell felni, hogy a hal szetesik az olajban es nem is sziv fel annyi olajat. A joghurtba kevernek egy kis olajat, az eleg lenne ahhoz, hogy ne legyen szaraz. Egyebkent a fokhagymas joghurtos pac oriasi otlet, gondolom, hogy nagyon finom izt ad a halnak. Koszonom szepen.

pasztorkriszti
pkrisztaaa / pasztorkriszti Sun, 2012-10-28 15:36

Kedves Tündér!

Ne haragudj,de ez a recepted minden,csak nem jó!
A hagyományos panírozást megunva választottam ezt,de borzalmas lett a végeredmény.
Pedig a hozzászólást olvasva,mindent úgy csináltam,ahogy írtad,ennek ellenére sütés közben teljesen lejött róla a "panír",a hal tocsogott az olajtól,és egy halpép lett a húsából...
Nagyon sajnálom a drága halat,szerencse,hogy egyet,valamint csirkemellet hagyományosan paníroztam,így nem ment teljesen fuccsba a vasárnapi ebéd!
Biztosan nem próbálom meg többször.

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Mon, 2012-10-29 08:34

Kedves Kriszti! Engedd meg, hogy továbbra is jónak tartsam a receptet. Már csak azért is mivel többször sikerrel elkészítettem.
Azzal egyetértek, ha a sikertelenség következtében nem nyerte el tetszésedet, válassz más receptet.

Üdv, Tündér

publikus
publikus Wed, 2011-09-21 19:10

Kedves Tündér!
Elkészítettem!
Nagyon finom volt, de sajnos kissé elrontottam, pedig csak javítani szerettem volna..
Reggel pácoltam be a halat a vacsihoz, sajnos levet engedett a hal és nem igazán tapadt meg rajta a morzsa, pedig a sót is csak sütés előtt használtam.
Legközelebb is elkészítem, ügyelve a 10 perc gyors pácolásra! :)
Üdv!

697
tilápia 30 dkg
0 ízlés szerint
joghurt 1 dl
fokhagyma 1 gerezd
zsemlemorzsa 5 dkg
napraforgó olaj 1 dl
cukkini 2 közepes db
fehérborecet 1.5 ek
víz 0.6 dl
cukor 1 teáskanál
1 kávéskanál
fokhagyma 1 gerezd
négyszínű bors 0 ízlés szerint