Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurttorta őzgerincben

Joghurttorta őzgerincben
Joghurttorta őzgerincben
60 perc / előkészület: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha a forma előkészítésénél a kivajazást választjuk, előfordulhat, hogy nehézkesen tudjuk belőle kiborítani. Érdemesebb a fóliát választani, viszont ügyeljünk arra, hogy lazán, gyűrődésmentesen terítsük a formába, különben ráncos lesz a torta.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A joghurtot, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a zselatint egy nagyobb tálba öntjük, majd összekeverjük.
  2. Egy forró vizes edény fölött melegítjük (kb. 40°C-ig), amíg minden el nem olvad, fel nem oldódik.
  3. Utána hűtjük kb. 20-23°C-ig. (Fontos, hogy ne legyen hideg, ne dermedjen a zselatintól!)
  4. Ehhez hozzáadjuk a tejszín kemény habját, a lecsepegtetett gyümölcskonzerv háromnegyedét és összekeverjük.
  5. Az őzgerincformát vékonyan kivajazzuk, vagy kibéleljük frissen tartó fóliával.
  6. A gyümölcskonzerv negyedét az őzgerincforma aljára borítjuk, majd rá a masszát. 
  7. A tetejét beborítjuk babapiskótával, majd 1 éjszakára hűtőben hűlni hagyjuk. 
  8. Kiborításkor egy tálcát fektetünk az őzgerinc nyitott felére, majd hirtelen mozdulattal megfordítjuk. Ezután a gerincet egyszerűen leemeljük a tortáról. 
  9. Tálalás előtt különböző gyümölcsökkel (ízlés szerint) díszíthetjük.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 22 512
elküldve: 13
receptkönyvben: 233
elkészítve: 3/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Tanita

Mióta szakács: 2012.02.07.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

őzgerinc sütemény joghurtból, joghurtos őzgerinc, joghurttorta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bibianyuka
bibianyuka Tue, 2014-11-18 15:02

Nagyon szeretem ezt a receptet, sokszor elkészítettem már. Zselatinfix helyett, Horváth Rozis étkezési zselatint használok.

gyöngy57
gyöngy57 Wed, 2012-06-27 20:56

Szia !
Szerinted működik friss gyümölccsel is?
köszi: gyöngy

banka
Tanita / banka Wed, 2012-06-27 21:16

Szia!

Persze! Sőt, biztos finomabb is friss gyümölccsel! :) Én a képen látható tortát télen csináltam, akkor nem volt elérhető ennyi gyümölcs, mint most nyáron!

Üdv.
Anita

725
joghurt 525 g
porcukor 14 csapott ek
vaníliás cukor 1 csomag
zselatin 2 ek
habtejszín 3.5 dl
erdei gyümölcs mix 340 g
babapiskóta 200 g
vaj 1 tk