Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurttorta sütés nélkül 3.

Joghurttorta sütés nélkül 3.
Joghurttorta sütés nélkül 3.
25 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (73)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A családom és a barátaim kérésére sokszor készítem ezt az ízletes desszertet, mert könnyű állaga miatt nagyon szereti mindenki! :) Olcsó, finom, könnyű és mutatós! :) Jó étvágyat hozzá! :)

hozzávalók / 4 adag

A tortához

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy lábasban összekeverjük a joghurtokat a porcukorral és a zselatinnal.
  2. Állandó kevergetés mellett tűzhelyen addig melegítjük, amíg a zselatin fel nem oldódik. Forralni nem szabad!
  3. Ha feloldódott, levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk.
  4. A habtejszínt kemény habbá verjük.
  5. Hozzákeverjük a kihűlt joghurtos masszát.
  6. Pici ételszínezékkel megszínezzük. (Ez a torta málnás joghurttal készült, ezért egy kevés piros ételszínezékkel dobtam fel.)
  7. Egy műanyag vagy szilikon formát nagyon kevés (pár csepp) olajjal kikenünk. Így biztosan egyszerűen kijön a formából.
  8. Amennyiben gyümölcsöt is rakunk bele, a tál alját szépen körkörösen kirakjuk vele.
  9. Ráöntjük a joghurtos-habos masszát, és hűtőben dermesztjük pár órát.
  10. Díszíteni tálalás előtt érdemes, mert picit vizes állagú, és ha színezett díszítőelemeket használunk, könnyen feloldódhatnak, és megfolyhatnak a tortán.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 155 924
elküldve: 23
receptkönyvben: 1 233
elkészítve: 28/37
Facebookon megjelent: -

szakács

Nudleee

Mióta szakács: 2010.02.03.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínes joghurttorta

Hozzászólások (73)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

boanka
boanka Tue, 2013-06-04 07:38

Ez a torta valóban gluténmentes? Most néztem a danone könnyű és finom összetételét, "nyomokban glutént tartalmazhat".
Valaki szokta rendszeresen készíteni, aki gluténérzékeny? úgy értem nem okoz problémát fogyasztás után egy betegnek?

halkonyat
halkonyat / halkonyat Wed, 2013-01-02 16:55

Mikor látom, hogy a zselatin felolvadt-e már, ha benne van a joghurt? :) Köszi, még eléggé kezdő vagyok.

Ágicsibe
Ágicsibe Fri, 2011-11-18 20:14

A lányom 18. születésnapjára készítettem el. Annyit változtattam, hogy egy vékony piskótalapot sütöttem, azt vékonyan megkentem baracklekvárral, és arra tettem rá ezt barackos könnyű és finom joghurttal elkészítve. Isteni finom. Amikor még hab állagú volt, sokszor megkóstoltuk... Köszönjük a finom receptet !!!

Ms.PitBull
Ms.PitBull Sun, 2011-11-06 16:37

Szia! Elkészítettem, azt hiszem 5perc alatt a fele elfogyott :))
Banánosat csináltam....
Köszönöm a receptet :)

Ms.PitBull
Ms.PitBull Wed, 2011-11-16 00:13

Rétegesen csináltam. 1réteg krém, aztán banánszeletek...megint krém, megint szeletek :) Na meg a díszítés :) Szerintem isteni volt :))

Nudleee
Nudleee / Nudleee Tue, 2011-07-26 16:18

Kedves Virgili!

Nem annyira értem ezt a kombinációt! :) Úgy érted, hogy pépesíted a málnát és hozzákevered a natúr joghurthoz? Amit én leírtam, az 4x125 ml joghurthoz és 2,5 dl felvert habtejszínhez való zselatin mennyiség. Ha ezeket az arányokat, megtartod, akkor meg fog dermedni. De ha málna (vagy más gyümölcs) darabokat raksz a joghurtba, akkor is elég ennyi zselatin.

Virgili
Virgili Thu, 2011-07-21 10:25

Helló!

az lenne a kérdésem, hogy lehet-e natúr jughurt+málna kombinációval megcsinálni ezt a tortát?
Úgy még a joghurt színe is sokkal élénkebb szokott lenni nekem, és finomabb is. Csak nem tudom mennyire változtatna az állagán a tortának?

Köszi!

Nudleee
Nudleee / Nudleee Mon, 2011-07-04 13:43

Szia Babydu85! Nem fontos ám ételszínezéket használni! Ha férfinek lesz, vegyél valami olyan joghurtot, ami nem rózsaszín... :) Mondjuk barackosat. Díszíteni bátran lehet bármivel... Amit csak gondolsz... Tejszínhab, gumicukor, cukorgyöngy, tortadara, marcipándísz... Arra figyelj, hogy tálalás előtt tedd rá a díszt, mert ráolvadhat, ráfolyhat.

Babydu85
Babydu85 Sat, 2011-07-02 22:53

Kedves Nudleee!

Én most csinálnék ilyet elöszőr pláne a párom születésnapjára.Férfinek csinálnám így milyen joghurtot ajánlasz?Mert akkor olyan ételszínezéket veszek hozzá.Köszönöm a választ!
Ui.: Ötlet is jól jön mivel díszithetném!

Adrienn-B.
Adrienn-B. Fri, 2011-06-10 22:10

Isteni a süti! Köszi a receptet! Úgy csináltam ahogy írtad, csak én belekevertem a gyümölcsöt és úgy öntöttem formába. Nagyon fincsi lett :)

Nudleee
Nudleee / Nudleee Wed, 2011-06-08 12:44

Kedves joss71! Ne haragudj már, de miért problémázol? :) Mindenki úgy csinálja, ahogy akarja. Én leírtam a tuti elkészítési módot. Ez tutira bevált nálam és ezt osztottam meg másokkal. Amint látható sokan sikerrel elkészítették. Nem tiltottam meg senkinek, hogy másképp készítse...

joss71
joss71 / joss71 Thu, 2011-06-09 16:26

Köszönöm,hogy nem tiltottad meg és én nem haragszom rád.Szándékom csupán bátorítás volt azoknak,akik ki szeretnék próbálni az egyszerűbb megoldást.
További jó munkát a receptekhez. :-)

Nudleee
Nudleee / Nudleee Mon, 2011-06-06 20:39

Szia Edit1989! :) Nagyon drukkolok neked! Remélem minden jól fog sikerülni és ízleni is fog! Majd írj, hogy milyen lett a végeredmény!

edit1989
edit1989 Mon, 2011-06-06 13:02

Kedves Nudleee!

Most van épp a hűtöbe az eper joghurtból készült finomság. Eddig minden jó, az előirás szerint csináltam igaz Hullala tejszinnel, a massza jó lett,nem túl tömör, nem is híg. Pont jó. Én őzgerinc formába öntöttem ugy, hogy kibéleltem folpakkal, nagyon vékonyan beolajoztam és az alját kiraktam kertből szedett friss eperrel, remélem nem lesz kiskanalas e miatt :)

Nudleee
Nudleee / Nudleee Wed, 2011-04-27 09:41

Kedves gonczi.iren!
Én szilikon formát használok legtöbbször. A normál méretű őzgerincet pont megtölti, azt tudom biztosra. A képen látható tortát igazából fogalmam sincs, hogy miben dermesztettem (1 éve)... Szerintem valamilyen üveg, vagy műanyag tálba raktam.
24 cm-es torta formában sem szabadna 3 cm magasnak lennie... Ha felvered a 2,5 dl habteszínt, annak eleve megnől a térfogata. Plusz még hozzá jön a joghurtos massza... Szóval nem nagyon értem hogyan lehetett 3 cm vékony... Legközelebb rakd 18-20 cm-es formába.

gonczi.iren
gonczi.iren Sat, 2011-04-23 18:51

Finom lett, de a 24 cm-s tortaforma egy kissé nagy hozzá, mert így kb. 3 cm magas és sajnos egyáltalán nem hasonlít a képen látható tortádhoz, ezért szeretném megkérdezni, hogy a Tiéd(Kedves Nudleee) hány cm átmérőjűbe készült?
Előre is köszi!

Nudleee
Nudleee / Nudleee Wed, 2011-04-13 09:09

Kedves Dincyke! :) Örülök, hogy sikerült és ízlett! :) Mondtam én, hogy tuti recept... Ha mindent úgy csináltok, ahogy leírtam, akkor biztos a siker! ;)

Dincyke
Dius / Dincyke Mon, 2011-04-11 10:32

Köszi a receptet... megcsináltam a párom szülinapjára, nem gondoltam volna, h így összeáll. Nagyon köszönöm, és isteni lett!

Nudleee
Nudleee / Nudleee Mon, 2011-03-21 20:18

Szia KKNoemi! Ez a lehető legjobb zselatin, amit használhatsz! :) Jól látod, 25 grammos! :) A felét használd! :)

KKNoemi
KKNoemi Sun, 2011-03-20 15:14

szia,
teljesen elbizonytalanodtam a zselatin témában! :-( nekem a Horváth Rozis csak 25 gr - ennek a felét kellene felhasználnom?
köszi a választ!

Doris83
Doris83 Wed, 2011-03-16 16:07

Kedves Nudleee!
Ismét elkészítettem a receptedet. Akkora sikere van, hogy a következő családi szülinapra is már van rendelésem.

Nudleee
Nudleee / Nudleee Wed, 2011-03-16 12:26

Szia Liliomka! Azzal meg se próbáld! Az a fajta zselatin gyümölcstorták felületének bevonására való. :) Viszont a tejszínes masszát nem fogja megdermeszteni és kellő állagúra zselésíteni... :) Remélem nem válaszoltam későn.

Liliomka1
Liliomka1 Sat, 2011-03-05 10:55

Sziasztok!
Szeretném kérdezni hogy torta zselatinom van itthon,azzal is meg lehet csinálni?
Köszönöm a válaszokat!

Manolya
Manolya / Manolya Tue, 2011-02-15 22:04

Igen, ízlett, de a mérete is függhet a zselatintól? Bocsi, de nem kísérletezni akartam csak az a zselatin fix volt a boltban, utána olvastam csak végig a kommenteket hogy Horváth Rozis kell, majd legközelebb! V Szilvia micsoda egybeesés, a vacsival én is arattam, és a torta ízével sem volt semmi baj!:)

Nudleee
Nudleee / Nudleee Tue, 2011-02-15 16:09

Úgy látszik ezek a kísérletezések nem sok jóra vezetnek... Én amit leírtam receptet, és hozzávalókat, az tutra jó és meg is dermed. Ha valaki más alapanyagokkal kísérletezik, benne van a pakliban, hogy nem sikerül... (Pl. a Mrs Baker zselatin egy nagy nulla, sőt a többi "no name"-ről is is ezt tudom elmondani). Erről én nem tehetek. Azért örülök, hogy ízlett így is mindenkinek! :)

V Szilvia
ChocolateAndMint / V Szilvia Mon, 2011-02-14 19:56

Én is zselatin fix-szel csináltam most, ez volt a boltban. De nem sikerült, szerintem aki teheti maradjon a rendes zselatinnál :) Valentin napra készült szintén és mi is kanalazni fogunk. De sebaj, finomnak így is finom és már az ebéddel úgyis nagy sikert arattam, nem sikerülhet minden :)

Nudleee
Nudleee / Nudleee Mon, 2011-01-31 14:30

Szia Norcikoma! Akkor most már zselatin fix-el is van tapasztalatunk! Köszi, hogy megosztottad velünk! :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-01-30 18:07

2 csomag Zselatin fixet tettem bele, és teljesen jó lett. Fél liter masszához ír egy zacskót.

Nudleee
Nudleee / Nudleee Thu, 2011-01-27 10:23

Szia Doris!
Régebben amikor kísérleteztem, én is egész csomag zselatinnal készítettem... De nekem túl tömör volt. Olyan volt, mintha valami autógumit ennék. Ezért készítem fél csomag zselatinnal. Így sokkal kellemesebb az állaga és simán szeletelhető, hidd el. Egy próbát megér! ;)
Üdv!

Doris83
Doris83 Mon, 2011-01-24 11:57

Kedves Nudleee!
A hétvégén kipróbáltam a receptet. Én egész csomag zselatint és a biztonság kedvéért habfixáló port is tettem a sütibe. A végeredmény pedig: szeletelhető, finom nyalánkság. Köszi!

Nudleee
Nudleee / Nudleee Thu, 2011-01-20 11:29

Macmac! Örülök, hogy sikerült! Mondtam én! :) Ha mindent úgy csinálsz, ahogy le van írva, sikerülnie kell! :) Az adag végülis tőled függ. Ha nektek dupla adag kell, akkor annyit kell csinálni.... :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2011-01-20 00:47

Bocsi, hogy csak most írok. Másodszorra nagyon jól sikerült! Mindenkinek nagyon ízlet és mindenki kért repetát. :) Viszont a mennyiséget még mindig keveslem.. Nem baj, legközelebb dupla adagot csinálok. :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-01-08 17:09

Szerintem valamit elronthattam a zselatinnal, azért lett olyan folyós. Viszont utána kiszedtem kistálakba és megettük, mint egy pudingot és mindenkinek ízlett. Úgyhogy végülis jól sikerült. :) Ma megint megpróbálom megcsinálni.

Nudleee
Nudleee / Nudleee Thu, 2011-01-06 13:40

Bocsika, nem tudtam előbb jönni.

Anex! A zselatin fix nem igazán jó hozzá, mert azt nem szokták melegíteni, hanem csak simán por állagban belekeverik a tejszínhabba. Zselatin fix-el én még nem próbáltam... Ezért nem tudok ebben segíteni. Bármelyik élelmiszer üzletben fogsz kapni étkezési zselatint. A Horváth Rozis a legjobb szerintem. Ételfesték nem olyan fontos bele. Csak feldobja a színét egy kicsit. Pár csepp elég bele.

Macmac! Remélem jól sikerült! Nagyon folyósnak nem szabad lennie, ha mindent jól csináltál. Inkább olyan krém szerű a dermesztés előtt. Nekünk bőven elég ez az adag... Ha felvered a habtejszínt és azt is összedolgozod a joghurtokkal, szerintem egyáltalán nem kevés. Egy őzgerinc simán megtelik vele nálam.

joss71
joss71 / joss71 Tue, 2011-06-07 18:16

" a zsealtin fix nem igazán jó hozzá"hozzászólást nem igazán értem.Több alkalommal készítettem joghurttortát,soha nem főzöm a zselatint,csak Dr.Oetker zselatin fixet használok és tökéletesen működik a dolog.Nem kell főzöcskézni,kavargatni,lehűteni.Miért kellene megnehezíteni a dolgunk,ha sokkal egyszerűbben is megy?A csomagolásán pedig fel van tüntetve,hogy mennyi folyadékhoz elegendő 1 adag.Innentől kezdve csak bele kell szórni,1 percig habverővel keverni és máris mehet a hűtőbe.Olvastam több hozzászólásban is,hogy folyós lett,nem kötött meg.A fixel ilyen nem fordulhat elő.Csak el kell olvasni,mennyi folyadékhoz mennyi zsaletin fix.Remélem,hozzászólásommal bátoríthatom azokat,akik szeretnék kipróbálni.Hajrá!

Nudleee
Nudleee / Nudleee Tue, 2011-06-07 18:47

Szia Joss71!
Én azért ajánlgatom a főzős zselatint, mert nekem ez tutira bevált! Így is elég gyorsan elkészíthető ez a recept, nem kell bajlódni vele. Fix-el nem próbáltam még, és nem is fogom. De ha valaki kedvet érez hozzá, akkor csinálja azzal... :)

joss71
joss71 / joss71 Wed, 2011-06-08 00:46

Na,igen,ha valaki még nem próbálta,akkor nem is tudhatja,mi a kettő között a különbség.Jómagam próbáltam mindkettőt,és ha meg akarnám nehezíteni a dolgom,akkor én sem fixet használnék.Természetesen megértem,ha valaki a nehezebb utat választja(??),hisz miért is csinálnánk valamit könnyebben,gyorsabban és egyszerűbben,ha bonyolultabban is el lehet készíteni valamit...:-)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-01-03 17:16

Én is előbb megcsináltam, úgyhogy most nagyon várom az eredményt! Kicsit túl folyósnak találtam, de remélem szépen megdermed majd. Csak 3 doboz joghurt volt itthon, de úgy nézem még a 4 is kevés lenne egy kicsit nem? Legalábbis én nagyobbra számítottam. Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető volt, picit bele is kóstoltam a végén és nagyon finom az íze is. Köszi a receptet! :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-12-30 22:35

Köszi a drukkot! :) Annyi kérdésem lenne mint kezdő.. Sajnos olyan fajta zselatint nem találtam amit te használsz, csak Dr. Oetker féle zselatin fixet. Ez 20 grammos.. mennyit használjak fel? Ételfestékből is mennyit rakjak? Az enyém epres joghurttal készül majd.

Boldog új évet kívánok :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-12-29 02:23

Most akarom elkészíteni a párom szülinapjára. Eléggé béna vagyok még de remélem sikerül! :) Köszönöm a receptet!

597
gyümölcsjoghurt 600 ml
erdei gyümölcs mix 20 dkg
porcukor 6 ek
zselatin 10 g
habtejszín 2.5 dl
ételfesték 4 csepp
gumicukor 100 g
franciadrazsé 100 g