Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Jóska szelet

Jóska szelet
Jóska szelet
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Férjem kedvence ez a könnyű, habos édesség, és ez mindig az ő számára készül.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókból könnyen gyúrható tésztát készítünk. 3 cipóra osztjuk.
  2. Nagyon vékonyra sodorjuk, és tepsi hátán megsütjük. Nagyon gyorsan sül, és könnyen törik. Kicsit vigyázzunk, mikor levesszük a tepsi hátáról.
  3. A krémhez 3 dl tejben felfőzünk 3 ek lisztet, és a pépet jól kihűtjük.
  4. A vajat a cukorral, vaníliával habosra keverjük.
  5. Hozzáadjuk a kihűlt pépet.
  6. A krémet a lapok közé kenjük.
  7. Tetejére felverjük a Hulala tejszínt, melybe habfixálót keverünk.
  8. Olvasztott csokival megvonalazzuk a tetejét.
  9. Másnap szeleteljük fel.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 23x32 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 40
össznézettség: 116 022
elküldve: 13
receptkönyvben: 1 095
elkészítve: 20/30
Facebookon megjelent: 1

szakács

Sárvári Mária

Mióta szakács: 2008.12.29.
117 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

soklapos habos szelet, soklapos vaníliakrémes-tejszínhabos sütemény

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Baster
Baster Wed, 2014-05-21 20:04

Én nagyon sokszor használom a Hulala-t, és véleményem szerint nem kell bele habfixáló. A hab így is kemény lesz és nem esik össze napok múlva sem - már ha addig marad a sütiből.

Tmea
Tmea / Tmea Sat, 2012-02-11 10:35

Jóskát mélységesen megértem...:-)) Egyrészt, hogy elvett feleségül, másrészt, hogy ez a kedvence! Felvettük ezt is az étlapra, mesés! :-))

cicaful
cicaful Thu, 2010-06-17 21:15

Szia!
Tegnap delutan meg is sutottem a lapokat, megtoltottem a kremmel es ma reggel csinaltam a tejszinhabot a tetejere. Nyam-nyam, finom lett! Ebbol meg a gyerkocok is ehetnek mert nem tulsagosan edes, pont szuper!!!
Koszi, cicaful

1102
finomliszt 25 dkg
vaj 5 dkg
szalalkáli 10 g
tej 3 ek
cukor 3 ek
tojás 1 db
tej 3 dl
finomliszt 3 evőkanál
porcukor 10 dkg
vaj 15 dkg
vaníliás cukor 3 csomag
növényi habtejszín 3 dl
csokoládé 5 dkg