Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Jugó kifli

Jugó kifli
Jugó kifli
55 perc / előkészület: 40 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hát egy adagból nem igen kell lefagyasztani. :-)


hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A belsejébe

A tetejére

ajánlat

Tipp:
Tejallergiások a tehéntejet cseréljék le zab-, kukorica-, szója- stb. tejre, és a tetején lévő sajtot szezámmaggal válthatják ki, vagy pl. picit csökkentve a tésztában lévő só mennyiségét és picit növelve a cukrot, a töltelék lehet sütésálló lekvár is.
Tojásallergiások tojás helyett kenjék meg a tetejüket cukros vízzel, vagy amivel szabad nekik.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos tejbe beletesszük a cukrot, és ebben felfuttatjuk az élesztőt. Mikor felfutott, a többi hozzávalóval alaposan összedolgozzuk a tésztát.
  2. Kb. 1 órát kelesztjük, de a kelesztési idő függ a hőmérséklettől is, így azt mondom, hogy ha a duplájára kelt, akkor jó.
  3. Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkán kisodorjuk vékonyra. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és a szélébe egy kis darabka margarint teszünk, és feltekerjük. A margarin nagyon fontos bele, mert ettől lesz puha.
  4. A kiflik tetejét megkenjük felvert tojással, és megszórjuk reszelt sajttal, és szép pirosra sütjük. Nem feltétlenül kell előmelegíteni a sütőt, mert a melegedés alatt is kelhet a tészta.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 16 674
elküldve: 1
receptkönyvben: 180
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Ajandek

Mióta szakács: 2010.03.24.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
alkalom: szilveszter

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sós süti margarinos töltelékkel, margarinos töltelékű sós kifli

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Picijenci
Picijenci / Picijenci Wed, 2012-08-22 20:28

Szia!
A mi családunkban is nagy kedvenc.
Én szoktam bele akár kolbászt, szalámit, mustáros virslidarabkát, sajtot vagy akár sütésálló jam-et is tenni.
Mindegyikkel isteni finom. :)

kuktaagi
kuktaagi Thu, 2012-02-09 14:57

Sziasztok!

Tegnap megsütöttem, de csak egy fél adaggal mert nem tudtam, hogy milyen lesz....

Nagyon megbántam... Ma süthetem a rendes adagot mert annyira finom lett, még a páromnak is nagyon ízlett, és még ma is finom puha volt!!!

Köszi a receptet!

U.I.: Én tettem bele sajtot és összenyomkodtam a végét, így nem folyt ki. Szerintem Maci sajttal a legfinomabb! :))

Ajandek
Ajandek / Ajandek Thu, 2012-02-09 15:17

Szia.
Örülök, hogy ízlett!
A fiam is épp tegnap kérte, hogy süssek kifliket, tegyek bele neki gépsonkát, és sajtot, a tetejét meg csak tojással kenjem be. De most hogy mondod van itthon pár árválkodó Maci sajtunk, felét azzal töltöm meg, a másik felét pedig ahogy a legény kérte:-)
Jó sütögetést kívánok!
Évi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-12-12 21:43

Nálunk ez nagyon nagy kedvenc. Rengetegszer elkészitettük már! Nagyon finom.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-11-24 14:05

Tegnap megsütöttem,és nagyon finom lett!Annyit változtattam rajta,hogy füstölt sajtot is tettem a közepébe a ráma mellé.Nem pogácsa szaggatóval csináltam,hanem háromszög alakúra vagdostam,így lett igazi kifli alakja.

debi26
debi26 Thu, 2010-07-15 21:25

Sziasztok!
Sajttal majd meglátjátok még finomabb lesz, és nem folyik ki.Ezt a kiflit én már régen sütöm, és nagyon szereti a családom. Mindenkinek csak ajánlom

Ajandek
Ajandek / Ajandek Mon, 2010-04-12 14:06

Szia.
Még nem próbáltam, de ha jól lezárod a kiflik végét, akkor talán nem folyik ki a sajt.

951
finomliszt 60 dkg
1 tk
napraforgó olaj 1 dl
tej 3.5 dl
cukor 2 ek
élesztő 3 dkg
margarin 2 ek
tojás 1 db
trappista sajt 10 dkg