Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Jugoszláv krémes Kacorka konyhájából

Jugoszláv krémes Kacorka konyhájából
Jugoszláv krémes Kacorka konyhájából
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám hagyományos krémese, kiskorom óta készíti, az egész család rajong érte. A tésztájában a diót vagy darabosra hagyjuk, ez az egyik iskola, a másik, hogy darálva tesszük bele. Nagyon finom, laktató sütemény.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Krém

Díszítés

ajánlat

Rombusz alakúra vágjuk, úgy tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk.
  2. Elkészítjük a feketekávét.
  3. Kikeverjük a 4 tojássárgáját a cukorral, majd hozzáadjuk az erős feketekávét.
  4. Beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a darabolt diót, a sütőport, és az egészet jól összekeverjük.
  5. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tésztába.
  6. Tepsibe öntjük, és kisütjük.
  7. Ha kihűlt, kettévágjuk.

Krém

  1. A krémhez felforraljuk a tejet, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a cukrot, a tojássárgáját, majd folyamatosan kevergetve a vajat és a lisztet is.
  2. Az elkészített krémet kihűtjük.
  3. A kettévágott tésztát megkenjük a krémmel, majd a tetejét és az oldalát is.
  4. Végül díszítésként megszórhatjuk tortadarával.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 370
elküldve: 2
receptkönyvben: 89
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: 1

szakács

Kacorka

Mióta szakács: 2015.01.06.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
receptverseny: Nevezd be a legjobb fogásod és nyerj!
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

krémes kávés-diós piskótával, krémes sütemény, főzött krémes diós sütemény

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nikcy
nikcy Fri, 2015-08-21 12:48

Nekem a krém folyékony maradt :-( nemtudom hol ronthattam el :-(

vpkata
vpkata Fri, 2015-01-16 13:03

Szia!
Közben elkészítettem a sütit, tényleg nagyon finom lett! :-)

kacorka7
Kacorka / kacorka7 Mon, 2015-01-12 15:57

Igen, szerkesztettem most nemrég utólag és javítottam! Elnézést mindenkitől az elírásért.

Lakos Istvánné
Erzsi / Lakos Istvánné Mon, 2015-01-12 15:51

Bocs, miután beírtam mutatta ki, hogy válaszoltál a kérdésre és, hogy 8 ek. kell bele.
Úgy tudom a receptet lehet szerkeszteni, hogy ott is ki lehessen javítani.
Üdv. kacorka7

Lakos Istvánné
Erzsi / Lakos Istvánné Mon, 2015-01-12 15:46

Pontosan ez a problémám nekem is nem mindenki kávézik a családban, és 8 dl erős feketekávé???????????
Attól még én is magas vérnyomású leszek :)

kacorka7
Kacorka / kacorka7 Mon, 2015-01-12 15:42

Szia!
Köszönöm az észrevételt, nagyon jó, hogy felhívtad rá a figyelmet! Sajnos tényleg elírás volt, a 8 stimmel, de nem dl, hanem evőkanál. Javítottam!

vpkata
vpkata Sun, 2015-01-11 21:03

Szia! Szeretném elkészíteni a sütit, de gondom támadt! Véletlenül nem 0,8 dl (azaz majdnem 1 deci) erős kávé kell hozzá? Mert ehhez a mennyiséghez a 8 decit, azaz majdnem 1 liter kávét rengetegnek találom!

835
tojás 4 db
cukor 20 dkg
feketekávé 8 ek
finomliszt 20 dkg
dió 10 dkg
sütőpor 1 csomag
tej 3 dl
vaníliás cukor 2 csomag
cukor 20 dkg
tojássárgája 1 db
vaj 15 dkg
finomliszt 3 púpozott ek
csokoládéforgács 5 ek